HNS: Pljuska SAD-a rezultat je zabijanja glave u pijesak Predsjednice, Petrova i Plenkovića

Ad

Žalosti nas što Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati u 2017. godini ponovno mora, zbog opasne i alarmantne pljuske SAD-a, upozoriti na krajnje anemične reakcije Titanik Vlade, predsjednice i predsjednika Sabora na porast netolerancije, govora mržnje i kršenje ljudskih prava, priopćili su iz te stranke.

S obzirom na činjenicu da State department navodi da su socijalna diskriminacija, nasilje prema pripadnicima etničkih manjina, ženama i djeci te korupcija najveći problemi u kršenju ljudskih prava u Hrvatskoj, pitamo se gdje je to zajedništvo kojim se hvali predsjednica Kolinda Grabar Kitarović?

Odgovornost za ovakvu situaciju je potpuno jasna. Na tjednoj bazi svjedočimo zabijanju glave u pijesak u neugodnim situacijama od strane predsjednice, kapetana Titanik Vlade Plenkovića i predsjednika Sabora Bože Petrova, a najnoviji eklatantan primjer su, izdvojeno mišljenje Vlade poslano u Brisel, šetnje neofašista po Zagrebu i afere brat i šogor.

Kada se navedene pojave u društvu jasno ne osude, i riječima i djelima, stvara se plodno tlo za bujanje nasilja prema manjinama i kršenje ljudskih prava u svim segmentima.

Kao liberalna stranka jasno zagovaramo izgradnju otvorenog, progresivnog i tolerantnog društva, koje nije naklonjeno Orbanu i rigidnim poljskim desničarima, već Zapadu Europe, kažu u HNS-u.

Facebook Komentari