Srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH ustaše na noge protiv filma o Gotovini

Ad

Ekipa Generala preselila je filmski set na područja Livna te je ondje za potrebe snimanja angažirana vojska BiH što nisu dobro prihvatili srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH.

Snimanje “Generala”, filma o Anti Gotovini, na noge je diglo i vojsku Bosne i Hercegovine, ali samo za potrebe filma, piše Jutarnji list. Filmski je set premješten na područje Livna, a s obzirom da hrvatska vojska sa oružjem ne smije prijeći granice svoje zemlje za potrebe snimanja je angažirana vojska BIH.

Zbog ovoga su se na noge digli srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH. Kako pišu srpski mediji ogorčeni su i predstavnici udruženja srpskih žrtava i Boračke organizacije Republike Srpske.

Navode da su ministrica obrane BiH Marina Pendeš i načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Anto Jeleč “bez znanja zamjenika ministra obrane BiH Borisa Jerinića odobrili korištenje opreme i resursa OS za snimanje afirmativnog filma o Anti Gotovini”.

“Bio sam protiv toga da se dozvoli posudba tenkova, topova i kamiona Oružanih snaga BiH za snimanje filma o Anti Gotovini. Ljudi iz Hrvatske, koji rade na snimanju tog filma, tražili su da im posudimo vojnu opremu i tehniku s oznakama HVO-a. Takvu molbu, bez mog odobrenja, jedino su im mogli odobriti ministrica obrane Marina Pendeš i načelnik Zajedničkog štaba OS BiH Anto Jeleč”, kaže Jerinić.

Drugi su pak daleko žešći, poput člana Skupštine Boračke organizacije RS-a Mihajla Parađina, koji je taj potez prozvao skandalom jer se pomaže projekt koji veliča Antu Gotovinu, koji je za njega “bez obzira na oslobađajuću haašku presudu i dalje ratni zločinac”.

Redatelj filma Antun Vrdoljak je samo kratko komentirao.

“Nas to ne zanima niti se ti komentari odražavaju na nas na bilo koji način. Radimo svoj posao”.

Facebook Komentari