Petrov o slučaju s Goranom Marićem: Kad ugrozite funkcioniranje koje je radilo 25 godina mnogi se pobune

Predsjednik Sabora Božo Petrov komentirao je danas odluku Ustavnog suda o tzv. Zakonu o pobačaju te slučaj zapošljavanja šogora ministra Gorana Marića u HŽ-u. Govorio je i o teritorijalnoj decentralizaciji.

Kazao je kako se trenutno radi na planu decentralizacije u Ministarstvu uprave.

”O tome ne bih dok ne dođe to do kraja. Očekujem i konsenzus kad se izađe s kompletnim modelom”, rekao je Petrov.

”Ima više mogućnosti, bitno je da se ovakav sustav promijeni jer ne ide u smjeru da se ravnomjerno razvija Hrvatska. Svima je to u interesu. Ima velik broj lokalnih samouprava koje egzistiraju na račun pomoći od države. Pričekajte još 2 do 3 mjeseca i izaći će se s kompletnim modelima. O tome će govoriti ministar Kovačić”, kazao je Petrov.

Govorio je i o arbitraži.

”Hrvatska neće sudjelovati u arbitražnim postupcima iza kojih stoje sramotna djela nekih članova. Pitam se bi li Juncker tako govorio kad i to bilo u njegovoj zemlji”, rekao je Petrov.

Za slučaj zapošljavanja brata i šogora ministra Gorana Marića u HŽ-u kazao je kako mu je zanimljiv tajming objavljivanja takvih slučajeva.

”Mediji se ne bave onim što je važnije. Zanimljivo bi bilo vidjeti zašto se to događa baš sad nakon imenovanja u Podravci. To bi bilo pravo istraživačko novinarstvo. Mene ne interesiraju drugi. O sebi sam sve rekao i neću komentirati druge. Stvari se vežu na isti način. Kad ugrozite funkcioniranje koje je radilo 25 godina mnogi se pobune”, kazao je.

O odluci Ustavnog suda o pravu na pobačaj kazao je kako mu je drago da se prepoznala potreba za dodatnom edukacijom i prevencijom. Naglasio je i da se radi o zastarjelom zakonu koji se po njegovom mišljenju treba promijeniti.

”Žao mi je što se toliko čekalo na ovakvu odluku. Vjerujem da će se puno brže pristupiti promjeni. Mislim da će se pisati zakon, ne samo radi preoporuke suda, nego jer je potreban”, rekao je Petrov.

Facebook Komentari