Orepićev brat ide u politiku: Kandidat za gradonačelnika Ploča na predstojećim lokalnim izborima

Kandidat za gradonačelnika Ploča na predstojećim lokalnim izborima bit će i Niko Orepić, brat javnosti mnogo poznatijeg ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića.

Do sad nepoznatiji brat bit će kandidat udruge Škanj, s kojom je svoj politički aktivizam počeo i Vlaho Orepić, piše Novi list.

Škanj je u srijedu navečer objavio kako će na predstojeće lokalne izbore ići sa svojom listom za Gradsko vijeće Ploča, ali i s gradonačelničkim kandidatom. Za njega je, politički oportuno, postavljen Niko Orepić. Prezime koje je sad već politički mainstream, svakako će dati veće značenje ovoj listi, a poslana je i poruka.

Naime, iako Most službeno ne stoji iza ove liste, jasno je kako će baš njih podržati u Pločama, gradu 20-ak kilometara od Metkovića. U samom gradu nije neka velika tajna da je sam Vlaho Orepić sudjelovao u dogovorima za sastavljanje ove liste te je on na kraju i nagovorio brata da uđe u ovu političku bitku. Škanj je inače i izvan lokalnih okvira postao poznat nakon što se u konačnici uspio izboriti za negradnju termoelektrane u Luci Ploče. Istovremeno, HDZ i SDP ondje jako loše stoje.

Facebook Komentari