HDZ nakon raspuštanja ogranaka u Istri konsolidira redove: Monika Udovičić, kandidatkinja za istarsku županicu

Piše: Dražen Prša

Kandidatkinja HDZ-a za istarsku županicu na nadolazećim lokalnim izborima bit će Monika Udovičić, diplomirana politologinja iz Svetog Petra u Šumi i tajnica Županijskog odbora HDZ-a Istarske županije, a kandidat za jednog od dožupana Ivan Bubić iz Pazina – objavio je glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković nakon sjednice ŽO-a naše stranke u pazinskom Spomen domu.

Odluka je donesena s golemom većinom, s čak 21 glasom od ukupno 22 članova ŽO-a. Drugog kandidata za dožupana naknadno će definirati županijska organizacija te stranke.

A i kandidate za gradonačelnike i načelnike, kao i vijećnike, prema načelu supsidijarnosti izabrat će odbori HDZ-a na terenu. Stranka će izići na izbore u minimalno 14 općina i 7 gradova, što je više nego do sada, te očekujemo bolje rezultate nego 2013. godine – istaknuo je Jandroković.

U prvom će nam planu biti čovjek, posvetit ćemo se onim temama koje uistinu tište malog čovjeka u Istri, od nezaposlenosti do statusa umirovljenika – najavila je Monika Udovičić:

Kao mlada osoba koja se nakon studija vratila u Istru, zasebni dio svoje kampanje posvetit ću problemima s kojima se suočavaju mladi ljudi. Njihovo je rješavanje u biti preduvjet kako bi se mladi mogli brinuti za starije sugrađane. Bez zapošljavanja mladih nema ni mirovina za starije! Izborni program koji ću vrlo brzo predstaviti javnosti kratak je i konkretan: sastoji se od pet do deset ključnih tema koje najviše interesiraju građane Istre.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Jurica Šiljeg nije skrivao ponos zbog kandidature za istarsku županicu:

Prvi put u povijesti kandidirali smo ženu za tu odgovornu dužnost, što mi je posebno drago jer su u politici inače manje zastupljene. I to mladu, visokoobrazovanu ženu, magistricu politologije, koja se vratila u rodnu Istru, predanu tajnicu naše stranke na koju smo iznimno ponosni. Kad Monika dobije zadaću, ne moramo više razmišljati o tome, jer stvar je već riješena. Želimo s mladim, neopterećenim ljudima ići naprijed, želi donijeti boljitak svim građanima Istre.

Upitan da prokomentira donedavne prijepore unutar istarskog HDZ-a, među inim i raspuštanje ogranaka u Puli, Novigradu i Žminju, glavni tajnik je naglasio da se situacija stabilizirala i smirila:

Županijski odbor je u dogovoru sa mnom povukao svoju prijašnju odluku o slanju 10-ero članova pred Sud časti. Ruku pomirenja su si time pružili i jedni i drugi. Vjerujemo da je to dobar znak i da će stranački povjerenici učiniti sve da u Puli, Novigradu i Žminju obnove zajedništvo te da postignemo najbolji mogući rezultat. Iskazana je dobra volja, golema većina današnjih sudionika rasprave puna je entuzijazma i motivacije uoči lokalnih izbora. HDZ ide naprijed i ostaje jedinstven.

Facebook Komentari