Freedom for the lambs: Plenković stavio HDZ-ovce na dijetu i tako uštedio milijune, kažu upućeni

HDZ je stranka koja je iz prošlosti vukla repove crnih fondova, prevelikih troškova i sumnjivih pozajmica. Lani su ipak završili u plusu 7,2 milijuna kuna, što je iznenađujuće s obzirom na to da su prethodnih godina imali gubitke nakon svake izborne kampanje.

Čudo je još veće s obzirom na to da je stranka ostvarila gotovo sedam milijuna kuna manje prihoda nego 2015. godine. Kako nam objašnjavaju upućeni, najveći zaokret Andreja Plenkovića u odnosu na eru Tomislava Karamarka je napravljen na raznim vanjskim troškovima, ali i troškovima reprezentacije, iza kojih se uglavnom skriva silni novac koji je odlazio na jelo i pilo, piše 24sata Express.

“Tijekom Karamarka jela se janjetina gdje god je dolazio i kad se obilazila Hrvatska. Sad je to promijenjeno i na reprezentaciji je ušteđeno gotovo tri milijuna kuna”, kaže kroz smijeh jedan HDZ-ovac. Vremena bogatih gozbi su očito iza HDZ-ovaca, a tvrde da su i na više načina sasjekli usluge koje su još 2015. plaćali više od pet milijuna kuna. Lani su za njih dali 1,5 milijuna kuna.

Poslovanje preko raznih marketinških i ostalih agencija je još jedna “crna rupa” HDZ-a. “Okrenuli smo se potpuno vlastitim snagama i pokazali da se mnogo toga može odraditi. U kampanji se za vanjske usluge plaćalo samo ono što se moralo”, objašnjavaju izvori iz HDZ-a.

Facebook Komentari