Svetimir Marić, brat ministra Gorana Marića, podnio je ostavku na dužnost koju je obavljao u upravi tvrtke HŽ-a

Svetimir Marić, brat ministra Gorana Marića, podnio je ostavku na dužnost koju je obavljao u upravi tvrtke HŽ-a, Tehnički servisi željezničkih vozila.

“Zbog uvida u sve refleksije u javnosti, kojima je stvorena atmosfera medijskog linča zbog navodnog sukoba funkcije moga brata Gorana, Ministra u Vladi RH,, i mog imenovanja- povlačim svoj pristanak na obnašanje dužnosti člana Uprave Tehnički servisi željezničkih vozila d.o.o.”, stoji u priopćenju Svetimira Marića.

Navodi kako je u 34 godine radnog iskustva, u sustavu HŽ-a proveo više od 25 godina te je u istom najviše gradio i stekao osobni profesionalni životopis. Dodaje da je sustavu HŽ-a u pet mandata obnašao menađerske dužnosti (oko 18 godina), a izvan sustava HŽ-a još 5 godina.

“Osoba sam s punom materijalnom i moralnom odgovornošću te profesionalac s osobnim integritetom i uspješnim rukovodnim iskustvom. Stoga odbijam bilo kakvu moralnu opterećenost nastalu činom mog imenovanja kako mene osobno tako i mog mlađeg brata Gorana i njegove dužnosti na mjestu Ministra u Vladi RH”, ističe Marić i dodaje da je sve radi zbog “nastale atmosfere ometanja regularnog i nesmetanog obavljanja bratove iznimno zahtjevne dužnosti ministra državne imovine načinom kako on postavlja i želi voditi svoj resor”.

Njegov brat, ministar Goran Marić, najavio je da će se o tom slučaju očitovati u 13 sati na konferenciji za novinare u Ministarstvu državne imovine.

Podsjetimo, Direktor u tvrtki HŽ Putnički prijevoz Robert Frdelja razriješio je u ime Skupštine te tvrtke jednog člana uprave i na njegovo mjesto postavio Svetimira Marića, brata ministra Gorana Marića, objavljeno je prije nekoliko dana.

Iako je ministar rekao da s tim imenovanjem nema nikakve veze odlučio je na ovu temu sazvati press konferenciju koja će se održati danas u 13 sati.

”Nisam ga niti predložio za člana uprave, niti sam o tome odlučivao”, kazao je Goran Marić nedugo nakon što je procurila informacija o novom poslu njegovog brata.

Facebook Komentari