Fakultet političkih znanosti odbio dati podatke o Predsjednici Povjerenstvu za sukob interesa

Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (FPZG) stao je u zaštitu osobnih podataka svoje studentice ujedno i dužnosnice, predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, i odbio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa dostaviti podatke kojim bi to pravo bilo narušeno.

Konkretno, riječ je o podatku s kojeg je računa dužnosnica Kolinda Grabar-Kitarović uplatila fakultetu doktorski studij, ali i detaljne podatke o tome kada i koliko predsjednica dolazi na predavanja u sklopu tog studija.

Fakultet se pozvao na autonomiju Sveučilišta, ali i Zakon o zaštiti tajnosti podataka kao i Zakon o zaštiti osobnih podataka jer Povjerenstvo, kako su napisali u odgovoru tom tijelu, nije navelo da li je i protiv koje osobe pokrenut postupak za odlučivanje o sukobu interesa, kao ni poslovni broj tog postupka (ako je pokrenut) pa, sukladno tome, nije jasno o kakvom se postupku i o kojoj fazi eventualno pokrenutog postupka radi, piše Večernji list.

Dekanica prof. Lidija Kos-Stanišić, Povjerenstvu je odgovorila da nije dokazalo pravnu osnovu temeljem koje traži dokaze, pa su dostavili podatke koji ne narušavaju osobne podatke.U Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa odgovorili su da su prijavu protiv Grabar-Kitarović dobili 17. prosinca 2015. te da povodom te prijave postupaju u okviru svog djelokruga rada.

Facebook Komentari