Britanska novinarka u čudu, vidjela migrante: Nevjerojatno mi je da je ovo Švedska u 21. stoljeću

Novinarka Daily Maila Katie Hopkins prošetala je ulicama Stockholma i obišla četvrt Rinkeby u kojoj pretežno žive migranti te otkrila drugu stranu života u Švedskoj.

Po dolasku britanske novinarke u Stockholm, u kanti za smeće ispred policijske postaje Kista, pronađena je bomba. Katie Hopkins povezala je sve s imigrantima iako su joj građani koji su prolazili pokraj mjesta obilježenog policijskom trakom, rekli da treba pričekati rezultate istrage kako bi se znalo tko je i zašto ostavio bombu u kanti za smeće.

Hopkins navodi postove na Twitteru očeva djevojčica o tome da Švedska više nije mjesto kakvim ga ljudi zamišljaju te da su djevojke uplašene izaći van iz kuće tijekom noći. Mnogo je primjera, navodi Hopkins, o silovanjima i neredima u Švedskoj od dolaska velikog broja migranata iz arapskih zemalja.

Većina stanovnika četvrti Rinkeby su stranci, odnosno njih čak 90 %. Jedna 27-godišnjakinja s kojom je razgovarala Hopkins tvrdi da se boji izaći sama iz kuće. Ona živi pokraj velikog trgovačkog centra u koji dolaze migranti te se boji sama hodati na ruti od kuće do posla. Priča da se ispod mosta u blizini njezina stana okupljaju muškarci i tijekom dana i noći i ondje besposličare. Katie Hopkins posjetila je to mjesto i pokušala razgovarati s tim muškarcima, na što su joj oni, kaže, odgovarali uvredljivim seksualno-eksplicitnim govorom, piše Daily Mail.

Posjetila je i lokalni ženski multietnički centar te ondje zatekla žene koje govore da se boje izaći iz kuće noću. Međutim, mnoge od njih čak i nakon 25 godina života u Švedskoj slabo govore taj jezik i većinom se sporazumijevaju na arapskom.
Jedna žena u centru je ispričala: ”Više ste izloženi napadima ako niste musliman. Ti dječaci misle da mogu uzeti sve od žene koja ne nosi maramu na glavi”.

”Nevjerojatno mi je da je ovo Švedska u 21. stoljeću, zemlja koju se idealizira zbog svojih ultranaprednih ideala”, napisala je Hopkins.

Svoje iskustvo od prije nekoliko dana u četvrti Rinkeby o kojoj je sa svojom novinarskom ekipom radio prilog, ispričao je Tim Pool u videu koji je objavio na YouTubeu.

Facebook Komentari