Vlada i sindikati javnih službi dogovorili da će do kolovoza produljiti stari kolektivni ugovor, ali uz pojedine izmjene

Vlada i i sindikati javnih službi dogovorili da će do kolovoza, kada bi se trebali dogovoriti o novom temeljnom kolektivnom ugovoru, produljiti stari, ali uz pojedine izmjene kojim će se stari kolektivni ugovor uskladiti s novim Zakonom o radu, javlja HRT.

Ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić uoči pregovora bio je optimističan. Mislim da možemo biti na tragu rješenja, međutim sve ovisi o dobroj volji obiju strana. Dobra volja sa strane Vlade RH nikad nije izostala”, izjavio je Tomislav Ćorić.

Temeljni kolektivni ugovor za javne službe odnosi se na zaposlene u obrazovanju, znanosti, zdravstvu, socijalnoj skrbi i kulturi i obuhvaća oko 180.000 zaposlenika. U dosadašnjim susretima nisu se uspjeli dogovoriti čak ni oko protokola, što je početna točka u pregovorima.

Predstavnici sindikata također su zadovoljni pregovorima.

”Ono što smo tražili je da sklapamo ugovor na kraći period. Vlada je prihvatila i to je pozitivan pomak. Bili su teški pregovori jer je Vlada inzistirala da se regres regulira kao u državnim službama što bi nama bilo neprihvatljivo. Od toga se odustalo. Očekujemo u novim pregovorima nastavak dobre vjere”, rekla je predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem, javlja N1.

Facebook Komentari