Saucha stigao u Sabor: Od čega ću živjeti? Ja živim i uvijek sam živio od svoje plaće. Šutjeti neću, nitko mi neće staviti flaster

Tomislav Saucha, bivši SDP-ovac koji je tjedan dana zbog afere oko sumnjivih isplata dnevnica proveo u pritvoru u Remetincu i koji je u međuvremenu pušten da se brani sa slobode, danas se prvi put pojavio u Saboru.

Tomislav Saucha je novinarima pojasnio će sada, nakon što je izašao iz SDP-a, djelovati kao nezavisni zastupnik. O detaljima istrage, naglasio, je ne može govoriti.

“Intenzivno se bavim svojim predmetom i jako sam zauzet. Ne skrivam se i ne bježim, ali neke stvari ne mogu komentirati.

“Ne mogu govoriti niti jedan detelj vezan za istragu, meni je cilj da se utvrdi istina, ja imam povjerenje u institucije, želim da se sazna tko je to napravio. Ja nisam, meni je u interesu da se to sazna”, kazao je Saucha.

“Znate dobro da ne mogu govoriti o istrazi, danas ne mogu komentirati svoj slučaj. Zahvalio bih se medijima koji su konkretno pratili slučaj i koji su razotkrili priču”, dodao je.

Nakon što je protiv njega Uskok pokrenuo istragu za zlouporabu položaja i ovlasti, zatražio je ispisnicu iz stranke. Pojasnio je zašto je to učinio: “Poslao sam pismo vodstvu stranke, u njemu sam naveo da sam u stranci proveo 17 godina, pola svog života. Kako me se sumjniči za teško kazneno djelo, to ću morati i dokazati. Htio sam da nitko ne snosti teret za ono što se događa meni.”

Saucha je upitan za komentar Milanovićeve izjave o njegovu slučaju u kojoj je kazao: “To je bio jedan skoro narkomanski modus, u kojemu se netko dočepao apoteke i nije se skidao s lijekova”, no Saucha to, kaže, nije vidio.

“Ne mogu to komentirati, ja to nisam gledao, kao što znate, tamo gdje sam bio nije dostupan TV ni internet, tako da to ne mogu komentirati”, rekao je.

Na pitanje zašto se vratio u Sabor, Saucha je odgovorio: “Od čega ću živjeti? Ja živim i uvijek sam živio od svoje plaće. Od nečega moram živjeti i financirati obranu.”

Saucha kaže da nema nikakvih zamjerki na postupanje policije i drugih tijela tijekom istrage te za vrijeme boravka u Remetincu. Također, kaže da mu nije čudno što je bio pritvoren.

“Mislim da je to najnormalnija mjera predviđena zakonom o kaznenom postupku. Nevinom nije lagan niti jedan dan pritvora a time više nije mu lako sedam dana. Nisam doživio nikakve neugodnosti, svi su bili korketni, nitko me nije maltretirao”, kazao je.

Poručio je da će činiti sve kako bi povratio povjerenje građana. “Radit ću sve da vratim to povjerenje, vrijeme će pokazati da sam bio u pravu. Šutjeti neću, nitko mi neće staviti flaster”, poručio je Saucha.

Facebook Komentari