Ponašaju se prema nama kao kontejnerskim mačkama, banka pogasila račune i prodala potraživanja, umirovljenici bez novca, bez zaštićenih računa

Danas je krenula isplata mirovina preko HPB-a i mnogi korisnici koji se nalaze u blokadi nisu mogli podići svoj zaštićeni dio jer su im računi ugašeni, javljaju Blokirani.

Prema nama dostupnim informacijama hrvatska poštanska banka prodala je sva svoja loša potraživanja agenciji B2 kapital i bez obavijesti pogasila redovne račune, tako da mirovinsko nije imalo gdje uplatiti sredstva, a fina transferirati novac na zaštićene račune. Korisnici su dobili upute u banci da otvore nove redovne račune u bankama po izboru kako bi se mogla uspostaviti normalna isplata mirovina.

O kojem se broju mirovina radi u ovom trenutku ne znamo ali sam gotovo siguran da se radi o par tisuća mirovina što znači da će biti potrebno i toliko otvoriti računa, a za to je potrebno vrijeme.

U ovom trenutku ne usudim se niti misliti koliko će se to vremenski odužiti, a novac je blokiranim građanima potreban jer se tu uglavnom radi o umirovljeničkoj populaciji i svi oni žive sa tisuću i nešto sitno kuna.

Zaprepašten sam činjenicom da se ovako nešto uopće dešava i da blokirane građane više nitko ne štiti u ovoj zemlji nego se prema njima ponašaju kao prema kontejnerskim mačkama, kaže glavni tajnik udruge blokirani Mario Strinavić.

Share This Article