18 C
Zagreb
Naslovnica Sport Na adresu maksimirskog kluba stigla je kazna iz UEFE, poprilično velika, evo...

Na adresu maksimirskog kluba stigla je kazna iz UEFE, poprilično velika, evo zašto

Vijest kakvih svakako treba biti što manje, ali su na našu veliku žalost očito neizbježne kada se radi o navijačima Dinama, odnosno o dijelu navijača Dinama, kaže taj klub.

Na adresu maksimirskog kluba stigla je kazna u iznosu od 40 tisuća Eura i to, kako se navodi u službenom obrazloženju kazne UEFA-e, zbog sljedećeg:

200-tinjak navijača modrog kluba koji su u Torino na odigravanje utakmice Lige prvaka između Juventusa i Dinama, 7. prosinca 2016., stigli bez ulaznica za utakmicu jer nisu prošli standardiziranu proceduru kluba za izdavanje važećih ulaznica, pokušali su kod gostujućeg sektora Juventusova stadiona bez ulaznica na silu ući na stadion, a kasnije je došlo do sukoba s redarskom službom i policijom, kao i do sukoba s navijačima Dinama koji su došli na utakmicu s važećim ulaznicama.

Nadležne službe zadužene za osiguranje u Torinu morale su za vrijeme nasilnog pokušaja ulaska na stadion spomenute skupine upotrijebiti vodeni top, a nešto kasnije ušli su nepropisno s dva vozila na parking za gostujuće navijače. Spomenuta je skupina navijača napala navijače Dinama koji su imali ulaznice za utakmicu, a također su zapalili i tri baklje na koje je talijanska policija ponovno reagirala vodenim topom.

Zatečeni ovom drakonskom kaznom, ali nažalost ne i previše iznenađeni događajima koji su doveli do te kazne, još jednom iskazujemo veliko razočaranje tim događajima i ovakvim ishodom te ovim putem modri klub naglašava želju da takve kazne i apsolutno nesportska ponašanja, kao i masovna upotreba pirotehnike te vraćanje dresova igračima svog kluba nakon utakmice, postanu prošlost za navijače Dinama i da u prvom planu bude podrška momčadi u obrani naslova prvaka Hrvatske i lovu na još jednu dvostruku krunu.

Najnovije

Još iz rubrike