2.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Butković: Čujte, uvijek je netko nekome brat, ako nitko nije utjecao, onda...

Butković: Čujte, uvijek je netko nekome brat, ako nitko nije utjecao, onda tu po meni ne bi trebalo biti problema

Ministar prometa i infrastrukture, Oleg Butković, u Saboru je novinarima komentirao imenovanje Svetimira Marića, brata ministra Gorana Marića, na mjesto člana uprave HŽ Putničkoga prijevoza.

“Gospodin Marić je imenovan u tvrtku kćer Putničkoga prijevoza. Odluku je donijela uprava Putničkog prijevoza, takve odluke ja ne donosim. Ako je čovjek stručan i kvalificiran, ako je sve po zakonu, ne vidim tu problema”, rekao je Butković.

Novinari su ga upitali vidi li što sporno u činjenici da je Marić brat ministra Gorana Marića. “Čujte, uvijek je netko nekome brat, ali ako je netko utjecao na to, koliko ja znam nije, ja nisam, a i Goran Marić je dao izjavu da nije o tome imao nikakvog pojma i ja mu vjerujem. Znači, ako nitko nije utjecao, ako je to zaista odluka Uprave HŽ Putničkog prijevoza da je čovjek stručan i kvalificiran, onda tu po meni ne bi trebalo biti problema, a Povjerenstvo za sukob interesa će vjerojatno o tome raspravljati i donijeti nekakvo svoje mišljenje”, rekao je Butković, vidljivo je u video prilogu N1.

Upitan je li provjeravao eventualne malverzacije u procesu imenovanja, Butković je kazao da je tražio očitovanje Uprave HŽ Putničkoga prijevoza te da je prema onome što je od njih dobio medijima poslao priopćenje.

U upravu HŽ-ove tvrtke imenovan brat Gorana Marića, mediji vide spornu situaciju, ali je brat iz sustava

Najnovije

Još iz rubrike

1 KOMENTAR