15.8 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo VIDEO Eksplozija u zavodu srbijanske vojne industrije, jedan poginuli, 25 vojnika ozlijeđeno

VIDEO Eksplozija u zavodu srbijanske vojne industrije, jedan poginuli, 25 vojnika ozlijeđeno

U eksploziji koja se danas dogodila tijekom gašenja požara u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu, jedna osoba je poginula, za tri se još uvijek traga dok je 25 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a ozlijeđeno, priopćeno je iz Ministarstva obrane Srbije. Svi ozlijeđeni su zbrinuti u kragujevačkom Kliničkom centru i izvan su životne opasnosti.

U kragujevačkom Tehničko-remontnom zavodu (TRZ) dogodila se eksplozija u prostoriji s minama i streljivom. TIjekom gašenja požara dogodila se još jedna eksplozija.

Blic javlja da se usljed visoke temperature urušio krov skladišta, a ispod ruševina krova zatrpano nekoliko ljudi.

Vatrogasno-spasilačka ekipa u Kragujevcu angažirala je sve raspoložive snage na sanaciji eksplozije u Tehničko-remontnom zavodu u tom gradu, do koje je došlo ranije danas. Kako je rečeno, angažirani su i vatrogasci iz okolnih općina i zaposlenici komunalnih poduzeća.

U dežurnoj službi Vatrogasno-spasilačke brigade u Kragujevcu rečeno je da su na mjesto događaja poslana sva raspoloživa vozila iz tog grada, odnosno šest vatrogasnih i jedno terensko vozilo, s 19 vatrogasaca.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Aleksandar Kličković rekao je da su u Tehničko-remontni zavod poslali svih pet vozila Hitne pomoći i da se dodatno pozivaju u pomoć i medicinski radnici koji su kod kuće.

Ministar obrane Srbije Zoran Đorđević ranije je potvrdio da je u 13.20 sati u Tehničko-remonom zavodu u Kragujevcu došlo do ekspozije u kojoj nije bilo ozlijeđenih ni stradalih.

Najnovije

Još iz rubrike

1 KOMENTAR