U upravu HŽ-ove tvrtke imenovan brat Gorana Marića, mediji vide spornu situaciju, ali je brat iz sustava

Dok se rješavala kadrovska križaljka Podravke, brat glavnog kadrovika u Vladi, ministra Gorana Marića, postavljen je za člana uprave u tvrtki Tehnički servisi željezničkih vozila, javlja Nova TV, prenose drugi mediji i to nazivaju aferom Brat.

Kako doznaje Nova TV, direktor u tvrtki HŽ Putnički prijevoz Robert Frdelja u ime Skupštine te tvrtke razriješio je jednog člana uprave i na njegovo mjesto postavio Svetimira Marića, brata ministra Marića.

Iz uprave HŽ Putnički prijevoz potvrdili su da je Svetimir Marić prije 6 dana imenovan na to mjesto, no ne odgovaraju zašto je prije toga razriješen jedan član uprave, piše dnevnik.hr.

No, Svetimir Marić i ranije je bio u sustavu HŽ-a, bio je više godina direktor HŽ-ove tvrtke kćeri u vlasništvu HŽ PUTNIČKI PRIJEVOZ d.o.o. za prijevoz putnika, dakle u HŽ-ovom sustavu.

”Nije došao s ceste. Cijeli radni vijek radi u HŽ-u. Nije pao s neba. Ne znam kako je imenovan, niti s time imam ikakve veze. Nisam niti bio upoznat s time da je postao član uprave tog poduzeća. Moj brat je i prije bio na direktorskim funkcijama u HŽ-u”, rekao je za tportal Marić.

”Ja ne utječem na to poduzeće. Nisam ga niti predložio za člana uprave, niti sam o tome odlučivao’, rekao je tportalu ministar državne imovine Goran Marić. S bratom se, tvrdi, nije čuo tri mjeseca i nije mu neugodno zbog bratova imenovanja. ”Zašto bi mi bilo”, odgovara Marić tportalu.

Zbog tog slučaja, tvrdi, nije ga zvao nitko iz Vlade, pa ni premijer Andrej Plenković.

Facebook Komentari