Zagreb: Otvoren obnovljeni Dom ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, Demo prozvao državni vrh zbog nedolaska

*

Piše: Dražen Prša

U ponedjeljak navečer upriličena je svečanost otvaranja obnovljenog Doma ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Grada Zagreba.

Svečanosti su nazočili predstavnici vlasti, brojnih braniteljskih udruga, ratnih vojnih invalida, članova njihovih obitelji i dugi.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u svom je govoru poseban naglasak dao zadnjim špekulacijama u javnosti po kojima se i dalje o pojedinim hrvatskim braniteljima i generalima vode istrage za ratne zločine te kazao:

“Mi smo pobjednici i ponašajmo se kao tako. Vlada Republike Hrvatske zaštitit će sve hrvatske branitelje”.

Dodao je da Ministarstvo branitelja za nekoliko dana počinje sa poslovima izrade zakona koji će obuhvatiti sve probleme hrvatskih branitelja.

Nazočnima se obratio i voditelj Ureda za branitelje Grada Zagreba Miodrag Demo koji je između ostalog kazao da se Zagreb imao i ima s čime pohvaliti, istaknuvši brojne projekte koje je Grad Zagreb prenamijenio i preuredio za branitelje, dodavši da slijedi izgradnja doma branitelja u Rakitju. probleme.

Ono što je posebno odjeknulo u Deminom govoru je zamjerka odsutnosti najviših hrvatskih dužnosnika koji se, kako je kazao nisu udostojili doći na ovu svečanost.

“Trebali su doći Predsjednica Republike, predsjednik Sabora i premijer. Ako njih nema među nama, neće ni nas biti među njima”, kazao je Demo, te dodao:

“Moramo skupiti sve glave na jedan kup i biti jedinstveni. Moramo im puhati za vrat za volju jedne i jedine Hrvatske domovine”.

Predsjednik HVIDR-e Grada Zagreba Ante Tandara zahvalio je Gradu Zagrebu i gradonačelniku Milanu Bandiću, te podsjetio da je Zagreb za obranu Hrvatske dao više od 60 tisuća branitelja, od kojih je oko 1300 položilo živote, a oko pet tisuća njih se nosi s teškim posljedicama. Njima će taj dom biti mjesto koji će im olakšati život i ojačati ih da se nose tim posljedicama, ali mogu ga koristiti svi hrvatski branitelji, kazao je.

Gradonačelniku Milanu Bandiću zahvalili su mnogobrojni koji nije držao govor već je sve pozdravio i zahvalio na odazivu na ovu svečanost.

Facebook Komentari