15.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Pula: Počinje snimanje Bulajićevog filma Bijeg do mora

Pula: Počinje snimanje Bulajićevog filma Bijeg do mora

Piše: Dražen Prša

Povodom početka snimanja međunarodne koprodukcije igranog filma „Bijeg do mora“ redatelja Veljka Bulajića u prostorijama pulske Komunalne palače održana konferencija za novinare.

Snimanje filma počinje 2. ožujka 2017. u Rovinju, a najveći dio filma će se snimati na brojnim lokacijama u Istri.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić zahvalio se proslavljenom redatelju na odabiru Istre za snimanje svoga filma te je cijeloj filmskoj ekipi zaželio ugodan boravak.

“Pored mene se danas nalazi veliki scenarist i redatelj kojega iznimno poštujem. Pula je filmski grad koji vjerno njeguje kulturu glednja filmova, a naš filmski festival danas je i najposjećenija kulturna manifestacija u Hrvatskoj.

Obzirom da se film “Bijeg do mora” snima diljem Istre, pa tako i u našoj Puli, bit će to ujedino i prekrasna promocija naše kulture i življenja.

Mislim da je u ovo nestabilno vrijeme koje se događa u Europi i svijetu ovakva životna tema u jednom filmu i više nego potrebna”, poručio je Miletić.

Istarski župan Valter Flego kazao je kako je cijela Istra pokazala da može biti logistička i organizacijska potpora svima koji rade na projektu snimanja filma.

“Već neko vrijeme planiramo kako da jedan tako ambiciozan projekt realiziramo u našoj Istri. Možemo reći da je došlo vrijeme da kažemo da smo uspjeli i da pokrenemo sve ono što smo posljednjih godina planirali,” rekao je Flego.

Redatelj i scenarist filma Veljko Bulajić zahvalio se svima na svečanom prijemu i velikoj pomoći. “U realiziranje ovog filma ulazim kao da mi je to prvi puta.

Priča je to o isprepletenim sudbinama ljudi u jednom od najzanimljivijih vremena u povijesti. Film je dio priče koja povezuje vrijeme 1940-tih i današnju suvremenu Istru, a glumačku ekipu čine provjerena imena kao i izuzetno talentirani mladi glumci čije vrijeme tek dolazi.,” rekao je Bulajić.

Ravnateljica Istarske filmske komisije Aleksandra Vinkerlić pojasnila je ulogu komisije u planiranju i potpori filmašima i rješavanju izazova s kojima se susreću u svom kreativnom planiranju filmova.

Producent filma Tomislav Žaja objasnio je dosadašnji tijek realiziranja ovog filmskog podrijetla kao i distribucijske planove te je iznio i očekivanja o mogućoj filmskoj premijeri u Bruxellesu.

Direktor fotografije Stanko Herceg kazao je kako mu je iznimna čast raditi na filmu rame uz rame sa velikim redateljem kao što je Bulajić, a koji će se uz to prikazivati na najljepšoj pozornici na svijetu – onoj u Areni.

Glavna glumica u filmu, mlada puljanka Dijana Vidušin poručila je kako joj ovo možda i najveća uloga u karijeri, dok je poznati hrvatski glumac Goran Grgić istaknuo kako vjeruje u veliki uspjeh filma te kako mu je ovo druga suradnja s Bulajićem nakon filma “Libertas”.

Najnovije

Još iz rubrike