18.9 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Predsjednica u Požegi: Razgovarali smo o problemima koji tište županiju, ali i...

Predsjednica u Požegi: Razgovarali smo o problemima koji tište županiju, ali i o razvoju

Piše: Dražen Prša

Prvi radni sastanak predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u Požeško-slavonskoj županiji održala je s čelnicima lokalne uprave i samouprave o problemima, ali i razvojnim mogućnostima te županije.

U razgovoru sa županom Alojzom Tomaševićem, gradonačelnikom Požege Vedranom Neferovićem, gradonačelnicima gradova te načelnicima općina Požeško-slavonske županije, hrvatska Predsjednica dobila je kompletnu sliku stanja u Požeško-slavonskoj županiji, koje prema onome što je čula nije nimalo sjajno.

“Razgovarali smo o problemima koji tište Požeško-slavonsku županiju, ali i o razvojnim mogućnostima”, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović te dodala da su nezaposlenost od 18,2 posto i plaća 17 posto niža od hrvatskog prosjeka jasni pokazatelji trenutnog stanja.

Nadalje, Predsjednica je kazala kako je s predstavnicima lokalne vlasti razgovarala i o neiskorištenim proizvodnim kapacitetima, lošoj prometnoj povezanosti Požege i drugih mjesta s autocestom, povlačenju EU sredstava za poljoprivredu te zaštiti od poplava.

kolinda gk požega1

„Veseli me što ću ova četiri dana obići poljoprivredna gospodarstva, tvrtke, bolnice i škole, što ću upoznati kako ljudi žive u ovoj Županiji“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

Prvog dana boravka u Požeško-slavonskoj županiji Predsjednica je održala i odvojene sastanke s dekanom Veleučilišta u Požegi dr.sc. Dinkom Zimom, predstavnicima braniteljskih udruga, predstavnicima srpske, češke i talijanske nacionalne manjine te građanima Požeštine, a posjetit će i Glazbenu školu Požega te prisustvovati koncertu učenika.

Najnovije

Još iz rubrike