Predsjednica stigla u Požegu: Gospodarska politika mora biti u funkciji demografije, a ne samo profita. Oživjeti Slavoniju

U utorak je svečano otvoren privremeni Ured predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović u zgradi Požeško-slavonske županije u Požegi

“Veselim se susretima u ova četiri dana”, rekla je predsjednica prilikom otvaranja privremenog ureda, prenosi N1.

“Vaš dolazak je podstreh, nova nada. Slavonija nije prostor gdje se treba ratovati, Slavonija je prostor gdje se treba svatovati. Veselim se svemu što nam slijedi u iduća četiri dana. Novi ratovi, ratovi za bolji život!”, kazao je u svom govoru župan Tomašević, a nakon njega se okupljenima ponovno obratila predsjednica.

“Istina, dobili smo rat za Hrvatsku, ali još sve bitke nisu dobivene, pogotovo za demografiju. Čast mi je da smo podignuli zastavu ovdje na jarbolu, cilj mi je izmjestiti ured u sve županije, poruka je da nema drugorazrednog dijela Hrvatske”, kazala je Grabar Kitarović.

Dodaje kako je rat ovdje (Slavonija) bjesnio, da je u Pakracu na sutrašnji dan započeo Domovinski rat i da će to obilježiti.

“Moramo oživjeti Slavoniju, kraj koji je toliko pridonio našoj samostalnosti Drago mi je da Vlada ima ambiciozan plan za razvoj Slavonije”, rekla je.

Predsjednica želi svojim posjetom potaknuti cijelu Hrvatsku da se fokusira na na ovaj kraj, da ohrabri sve one koji žele poslovati, otvarati radna mjesta ovdje u Slavoniji.

Naglasila je da gospodarska politika mora biti u funkciji demografije, a ne samo profita.

Predsjednica će se u privremenom uredu sastati sa županom Alojzom Tomaševićem i predstavnicima Požeško-slavonske županije, te s gradonačelnicima i načelnicima i nakon toga će dati izjave za medije.

Poslije susreta s lokalnim dužnosnicima, predsjednica će se susresti s dekanom Veleučilišta u Požegi dr. Dinkom Zimom. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović susrest će se i s udrugama hrvatskih branitelja, s predstavnicima srpske, talijanske i češke nacionalne manjine Požeško-slavonske županije te s građanima, a poslijepodne će posjetiti Glazbenu školu i nazočiti koncertu učenika.

Facebook Komentari