18 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Potpredsjednik Sabora Reiner s posebnim izaslanikom premijera Kanade Trudeaua za CETA-u

Potpredsjednik Sabora Reiner s posebnim izaslanikom premijera Kanade Trudeaua za CETA-u

Piše: Dražen Prša

Potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner sastao se s posebnim izaslanikom predsjednika Vlade Kanade Trudeaua za CETA-u Pierreom Pettigrewom

Potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner sastao u Hrvatskom saboru s Pierreom Pettigrewom, posebnim izaslanikom predsjednika Vlade Kanade Trudeaua za CETA-u.

Europski parlament je podrškom većine zastupničkih glasova dao suglasnost na Sveobuhvatni gospodarski sporazum između Europske unije i Kanade, a jedino su zastupnici, članovi Europskog parlamenta iz Hrvatske i Estonije dali podršku svih svojih članova CETA-i.

Pierre Pettigrew istaknuo je zadovoljstvo podrškom članova Europskog parlamenta iz Republike Hrvatske te naglasio kako će brza ratifikacija Sporazuma u Hrvatskom saboru i njegova što skorija puna primjena potvrditi savezničke i partnerske odnose Republike Hrvatske i Kanade.

Na sastanku se razgovaralo i o izvrsnim bilateralnim odnosima dviju zemalja te o daljnjim gospodarskim potencijalima, imajući na umu obostrane interese za uspostavljanje suradnje u sektorima zrakoplovne industrije i zračnog prijevoza, turizma, energetike, infrastrukturnih projekata, plinskog i naftnog sektora.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Reiner izrazio je zadovoljstvo aktivnošću hrvatske zajednice u Kanadi, posebno istaknuvši njihove napore u intenziviranju gospodarske razmjene između dviju zemalja.

Republika Hrvatska vidi Kanadu kao jednog od ključnih partnera u razvoju energetskih projekata te potičemo Kanadu na uključivanje u inicijativu „Tri mora“ koju je predsjednica Republike Hrvatske inicirala 2015. godine zajedno s poljskim kolegom, dodao je potpredsjednik Sabora Reiner.

Najnovije

Još iz rubrike