Ministrica Gabrijela Žalac otvorila novi bazen u Vukovaru vrijedan 62 milijuna kn

Piše: Dražen Prša

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava u svom je uredu primio ministricu regionalnoga razvoja i fondova Europske Unije Gabrijelu Žalac.

Razgovarali su o razvojnim projektima koji su vezani uz resorno ministarstvo, a ministrica je izrazila zadovoljstvo što grad ima puno pripremljenih projekata.

Posebno je istaknula Intervencijski plan za male gradove ratom oštećene. Vrijedan je 180 milijuna kuna.

Gradonačelnik Penava rekao je da su trenutno u Vukovaru u provedbi projekti vrijedni 800 milijuna kuna dok je pripremljeno projekata u vrijednosti 350 milijuna kuna. Ti projekti čekaju raspisivanje natječaja.

Gradonačelnik je najavio i gradnju nove poslovne zone na području sadašnje tvornice Borovo uz obalu Dunava.

Poslije deset godina od kako je pokrenut projekt, od kojih se zadnjih pet godina odnosi na građevinske radove, u Vukovaru je otvoreno zatvoreno plivalište.

Bila je ti i prigoda da ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac službeno otvori bazen a prvi skok u olimpijski bazen imali su proslavljeni hrvatski veslač Damir Martin i učenici vukovarskih osnovnih škola.

Prema riječima predsjednice Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara Ljiljane Blažević, koja je od početka vodila ovaj projekt, radi se o trenutno najmodernijem plivalištu u Hrvatskoj, ali i regiji koje udovoljava najvišim svjetskim standardima.

Možemo svi zajedno biti ponosni na ovaj objekt. Trebalo nam je samo pet godina da riješimo imovinsko pravne probleme. Velika većina građana i udruga bila je za ovakav projekt. Rezultat cijelog toga posla, za koji smo izdvojili 62 milijuna kuna (bez PDV-a), je ovaj velebni objekt – istaknula je Blažević.

bazen vukovar

Podsjetila je kako je novo plivalište građeno od temelja i na istom mjestu gdje je 1960. izgrađeno prvo vukovarsko plivalište kojega je tada otvorio Veljko Rogošić. Najavila je i kako će Fond i dalje nastaviti pomagati rad plivališta za što će godišnje izdvajati 3 milijuna kuna. Ostatak novca neophodnog za rad plivališta osigurat će se kroz njegove aktivnosti.

Plivalište se sastoji od bazena olimpijskih dimenzija. Na njemu je instalirana i moderna oprema koju koriste plivači. Postavljen je i moderni LCD semafor površine 12 kvadrata kao i 720 sjedalica. U sklopu plivališta su i fitness dvorana, kafić, restoran, dvije saune, svlačionice… U vanjskom dijelu su dva mala bazena s toboganom – rekao je ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo.

Najavio je i da će od 1. travnja biti postavljena i platforma koja će omogućavati djeci učenje plivanja, ali i prikladne cijene za sve kategorije građana.

Na ovaj način ispunili smo jedno veliko obećanje i ispunili isto tako i san svih Vukovaraca da ponovno imaju bazen. Vjerujem kako će bazen biti prepun plivača.

Tome u prilog govori i činjenica da već imamo brojne upite za treninge i posjete – rekao je Penava ističući kako Vukovarci i građani ovoga dijela Hrvatske sada dobivaju jednu dodatnu kvalitetu života.
Plivalište Vukovar bit će 14. ožujka i domaćin vaterpolo utakmici Svjetskoga kupa između Hrvatske i Francuske. Ulaznica na bazen je 10 kuna sat vremena, a dnevna karta 20 kuna. Za djecu, studente, osobe s invaliditetom i umirovljenike karta je do 13 sati 10, a od 13 sati 15 kuna.

Facebook Komentari