Ličko-senjski župan Kolić: Starčevićeva politička misao kao temelj moderne Hrvatske

Piše: Dražen Prša

Obilježavajući 121. obljetnicu smrti dr. Ante Starčevića ovome velikanu hrvatske političke borbe za neovisnost jutros se u njegovu rodnom Velikom Žitniku poklonilo izaslanstvo Ličko-senjske županije.

Kod spomen-kuće Oca Domovine vijenac je položio župan Milan Kolić s najbližim suradnicima. Govoreći o dr. Ante Starčeviću župan Kolić istaknuo je nekoliko smjernica i misli iz njegovog bogatog političkog programa.

„Dr. Ante Starčević je svojim idejama i svojom političkom borbom izgradio temelje današnje Hrvatske. O njegovoj veličini govori i podatak da je još za života nazivan Ocem Domovine.

Uvijek je isticao kako samostalnost i opstojnost hrvatskoga naroda nemaju alternative, a posebno je ostala zapamćena njegova misao po kojoj „narod koji uvijek traži zaštitnika nije vrijedan slobode“.

Upravo smo tu smjernicu velikog dr. Ante Starčevića pretočili u stvarnost tijekom Domovinskog rata, rekao je župan Milan Kolić.

Zbog Starčevićeve političke borbe za neovisnu i slobodnu Hrvatsku Ličko-senjska županija je za svoj dan uzela 23. svibnja, rođendan Oca Domovine. (Lika-online H.J.)

SpomenKucaAnteStarčevićNaslovna

Facebook Komentari