15.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Aleksić: Evo zašto na Odboru za pravosuđe nismo raspravljali o tematskoj sjednici...

Aleksić: Evo zašto na Odboru za pravosuđe nismo raspravljali o tematskoj sjednici o nezakonitim kamatama

Saborski zastupnik Snage Goran Aleksić izvijestio je na svom fb-u zašto nije danas na saborskom Odboru za pravosuđe raspravljano o tematskoj sjednici o kamatama. Naime, 6. točka na Odboru danas je trebala biti – Prijedlog za održavanje zajedničke tematske sjednice na temu: ”Sumnje u nezakonit način promjena kamatnih stopa u kreditima koje su kreditne institucije s potrošačima ugovorile prije 1. siječnja 2013. uz osvrt na određivanje kamatnih stopa u konvertiranim CHF kreditima”, predlagatelj-Goran Aleksić, zastupnik.

Sjednica Odbora za pravosuđe nije održana. Jer HDZ i MOST nakon 4 mjeseca rada Sabora još uvijek nemaju svoje kandidate za Državno sudbeno vijeće i za Državno odvjetničko vijeće.

Pa su srušili dnevni red. Tako da je i točka 6., koja je nama koji se borimo protiv bankarskih nezakonitosti najbitnija, odgođena za sljedeću sjednicu.

Predstavnici Vlade RH također su uzalud došli govoriti o zakonskim prijedlozima.

Već možda četvrti put se odgađa rasprava o kandidatima za DSV i DOV. Mada se moglo bez problema raspraviti o kandidatima opozicije, i to baš nikakve veze nema niti s HDZ-om niti s MOST-om, jer oni mogu čekati i godinu dana na dogovor unutar njihove koalicije.

Inače, ja sam jedan od kandidata opozicije za člana DSV-a, a imam konkurenciju u zastupniku Miljeniću.

Zašto bih ja trebao biti član DSV-a, a ne zastupnik Miljenić? Pa zato jer bi na taj način konačno u DSV ušao netko iz naroda, netko “običan”, netko tko suce promatra iz sasvim drugačijeg kuta nego pravnici, odvjetnici i suci koji su svi kolege i “ne bi se šteli zamerit”. Zar ne bi bilo dobro da baš netko “običan” bude članom DSV-a. Pa da netko takav onda pita u DSV-u je li normalno da netko u sudskoj vlasti daje naputke sucima kako tumačiti zakon…

U međuvremenu, čekamo sljedeću sjednicu Odbora za pravosuđe, nadam se da će se HDZ i MOST konačno dogovoriti oko svojih kandidata.., napisao je Aleksić.

Najnovije

Još iz rubrike