Poziv za sudjelovanje na 4. Hrvatskim svjetskim igrama od 18.-22. srpnja 2017. u Zagrebu

Piše: Dražen Prša

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatski svjetski kongres uputili su javni poziv za sudjelovanje na četvrtim Hrvatskim svjetskim igrama koje će se održat u Zagrebu, od 18. do 22. srpnja 2017. godine.

Hrvatske svjetske igre su amatersko sportsko natjecanje na kojemu sudjeluju Hrvati i njihovi potomci iz cijelog svijeta. Igre su ne samo manifestacija sportskog duha već događaj koji ujedinjuje matičnu domovinu, hrvatsko iseljeništvo, hrvatsku nacionalnu manjinu i Hrvate iz Bosne i Hercegovine.

Igre su i prilika za susrete i druženja, prilika povezivanja Hrvata izvan domovine i jačanje međusobnih veza i zajedništva.

Pozivamo vas da na mrežnoj stranici Igara popunite prijavnicu s potrebnim podacima. Napominjemo da se prijavnice zaprimaju do 1.travnja 2017. godine.

Natjecatelji se mogu prijaviti i sudjelovati u 16. sportskih disciplina: stolni tenis, nogomet, mali nogomet, tenis, odbojka na pijesku, odbojka, atletika (kros), košarka, plivanje, ragbi, judo, taekwondo, boćanje, rukomet, badminton i koturaljkanje.

Za vrijeme održavanja Hrvatskih svjetskih Igara u Zagrebu 2017. godine, natjecatelji će biti smješteni u Studentskom naselju Stjepan Radić na Savi.

Ove već tradicionalne sportske igre poznate su i prepoznate no više informacija možete potražiti na mrežnoj stranici Hrvatskog svjetskih igara (www.hsi-cwg.com.), kao i na stranici Hrvatskog svjetskog kongresa, a za sva dodatna pitanja kontaktirajte Ured Igara u Zagrebu ([email protected] ili na broj telefona 00385 1 6115 116) ili nacionalne koordinatore Igara.

Hrvatske svjetske igre se održavaju pod visokim pokroviteljstvom Kolinde Grabar Kitarović, predsjednice Republike Hrvatske, priopćili su iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Facebook Komentari