Ministar Goran Marić u Križevcima: Država će darovati dio zemljišta za izgradnju svetišta u Križevcima

Piše: Dražen Prša

U ponedjeljak prijepodne Goran Marić, ministar u Ministarstvu državne imovine, bio je u radnom posjetu Križevcima i razgovaralo se o državnoj imovini na području grada Križevaca.

U dvorani u Razvojnom centru i tehnološkom parku gradonačelnik Branko Hrg sa suradnicima te Vjekoslavom Huzjakom, biskupom bjelovarsko-križevačkim upoznao je ministra s provedenim programima prenamjene prostora bivše vojarne.

Grad Križevci je uložio jako puno truda, napora i sredstava u prenamjenu tih prostora, nekadašnje vojarne, danas se ovdje nalaze poslovni subjekti, koji zapošljavaju ljude – rekao je Hrg.

Zahvaljujem ministru što je došao u Križevce, što je pružio ruku i što ćemo i dalje rješavati problematiku oko imovine, koja je i dalje nedovoljno razriješena. Vjerujem da ćemo s ovim ministrom i ministarstvom vrlo brzo sve riješiti – rekao je križevački gradonačelnik.

Ovo je jedna od ljepših priča i zahvaljujem na pozivu gospodinu gradonačelniku i biskupu Huzjaku što su me upoznali s onime što je napravljeno i da ostatak ove vojarne pretvorimo u nešto slično -rekao je ministar Marić te napomenuo kako je u ovaj prostor uloženo preko 120 milijuna kuna i otvoreno 150 novih radnih mjesta.

Budući da je preostali dio vojarne za državu proglašen neperspektivnim zemljištem ono će se darovati, a dio tog zemljišta bit će darovano za izgradnju svetišta sv. Marka Križevčanina, rekao je Marić.

Tako ćemo zamijeniti dio potraživanja Crkve, zbog povrata prije oduzete imovine, pojasnio je Marić te dodao da će križevačka vojarna postati pravo poslovno, kulturno i vjersko središte.

Sveukupno ovom darovnicom država će pokloniti oko 17 tisuća kvadratnih metara prostora.

Na novinarsko pitanje kako komentira da stručnjaci smatraju da ipak nije vrijeme za prodaju HEP-a, odnosno kupnju INA-e Marić je napomenuo kako je to iznimno osjetljivo pitanje, a formirani Savjet radi i zasjeda, donosi odluke, koje još nisu za javnost.

Marić je najavio da će u roku od nekoliko dana biti potpisan sporazum sa Slovenijom oko Cimosa te da taj sporazum predviđa zadržavanje svih tisuću radnika u pogonima te koparske tvrtke u Hrvatskoj.

goran-maric-u-krizevcima-7

Što se tiče nove uprave Podravke Marić je rekao kako Nadzorni odbor bira upravu i da je on po tom pitanju totalno ravnodušan te demantirao da je došlo do ikakvog sukoba s ministrom Krstičevićem oko tog imenovanja.

Na pitanje o političkom kadroviranju, unatoč tome što je tvrtka poslovala s čak 50 posto dobiti više, Marić je uzvratio protupitanjem.

Možete li mi objasniti kako je bivši predsjednik došao na čelo Podravke. Ja ne sumnjam da se radi o iznimno sposobnom čovjeku. Pozvat ću ga da preuzme Vjesnik ili Imunološki zavod ili neko takvo poduzeće – rekao je ministar.

Na kraju, kao bivši nogometni sudac, Marić nije bio raspoložen dati komentar na jučerašnje suđenje na utakmici Cibalija – Dinamo. – Ja vam to uopće ne pratim.- zaključio je Marić.

Radni posjet Koprivničko-križevačkoj županiji ministar Marić nastavit će u Koprivnici.

Facebook Komentari