I večeras noćni sastanak u Vladi, osim Plenkovića stigli državni energetičari

Premijer Andrej Plenković održao je u nedjelju navečer sastanak s partnerima u Vladi “o čitavom nizu tema”, a ‘noćni’ sastanak održava se i u ponedjeljak.

Iako se danas očekivala telefonska sjednica Vlade sastanak se dogodio u zgradi Vlade, a telefonska sjednica se očekuje sutra.

U zgradu vlade ušao je i državni tajnik za energetiku Ante Čikotić te predsjednik Uprave HEP-a Perica Jukić, javlja HRT.

Pretpostavlja se da razgovaraju o najavljenim poskupljenjima plina te modelima koji bi trebali smanjiti udar tog poskupljenja na građane.

Podsjetimo, odluka o poskupljenju trebala bi biti donesena do 1. ožujka kako bi opskrbljivači kućanstava mogli odlučiti hoće li plin nabavljati na tržištu ili od HEP-a.

”Na temu plina se intenzivno pregovara ovih dana i još je prerano reći rezultat. Mi činimo sve ne bi li pregovorima između proizvođača, regionalnog opskrbljivača i niza lokalnih opskrbljivača doveli do rješenja koje će za građane značiti ostajanje na praktički istoj cijeni”, rekao je ranije danas ministar energetike Slaven Dobrović.

Share This Article