Za predsjednika HSP-a izabran Karlo Starčević, u emotivnom oproštajnom govoru Srb zahvalio svim svojim suradnicima

Piše: Dražen Prša

U subotu je u Hotelu Internacional u Zagrebu održan Sabor Hrvatske stranke prava na kojoj je za predsjednika izabran Karlo Starčević, poznatiji kao vlasnik pivovare “Ličanka”.

Ovim činom završava vrijeme u kojem je stranku vodio Daniel Srb koji je otvorio Sabor HSP-a i u emotivnom oproštajnom govoru zahvalio svim svojim suradnicima i stranačkim dužnosnicima koji su u teškim vremenima očuvali Hrvatsku stranku prava, stranku koja je opstala i koja se ponovno pozicionira kao vodeća stranka u zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa. U znak zahvalnosti stranka mu se zahvalila prigodnim simboličnim darom.

Na Saboru Hrvatske stranke prava izabrano je i novo predsjedništvo, ovaj puta značajno podmlađeno jer najmlađi član predsjedništva je Ante Starčević koji nosi ime i prezime Oca domovine i ima samo 22 godine.

U praksi se događa nova proklamirana politika HSP-a. HSP daje priliku novim mladim snagama, intelektualcima koji znaju artikulirati svoje stavove i koji čvrsto zastupaju i brane pozicije pravaštva.

hsp-sabor-25-02-2017-1

U svom programu novi predsjednik HSP-a Karlo Starčević je u sedam točaka predstavio svoj program novog HSP-a u kojem ima mjesta za sve slobodno misleće ljude koji su spremni uhvatiti se s ključnim problemima Hrvata na cijelom nacionalnom prostoru.

Kada je u pitanju stranačka politika Starčević je najavio da nema odstupanja od poznatih stavova pravaša, te najavio žestoku borbu za povratak HSP-a na velika vrata na političku scenu u Hrvatskoj i najavio značajna stranačka pojačanja nezavisnih intelektualaca.

Saboru HSP-a su nazočili predstavnici pravaških stranaka, predstavnici domoljubnih udruga iz Hrvatske i BiH i nezavisni pojedinci koji djeluju na javnoj i političkoj sceni. (HSP)

Facebook Komentari