Opara (HDZ): Orjune nema u Splitu, to sam rekao i Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović

U emisiji “Nedjeljom u dva” gostovao je kandidat za splitskoga gradonačelnika Andro Krstulović Opara.

Na samom početku emisije Krstulović Opara rekao je da mu je žao što je Ivan Đikić najavio odlazak iz Hrvatske, potaknut uvredama premijera te zbog kleveta rektora Sveučilišta u Splitu Šimuna Anđelinovića. Uvjeren je da Đikić neće zapravo napustiti Hrvatsku te da će, kada se malo stišaju dojmovi, nastaviti ulagati i dijeliti znanje s mladim hrvatskim znanstvenicima.

Na pitanje treba li se premijer ispričati, rekao je da i diplomati i znanstvenici imaju prilično izgrađen ego te da se premijer i Đikić trebaju sastati i razgovarati. Smatra kako je premijerova izjava o tome da je Đikić savjetnik SDP-a izvučena iz konteksta.

U Park šumi Marjan ne može se i neće se moći graditi, rekao je. Ocijenio je da je priča o građevinskoj parceli koju posjeduje njegova supruga na Marjanu izmišljena. Zlonamjerni ljudi izvukli su priču koja ne stoji. Moja supruga ima mali, beznačajni udio od 1/12 parcele koja nije na građevinskom području, naglasio je.

Izjavio je da problem Spaladium Arene jedino on može riješiti, i to tako da se s državom dijeli trošak, jer država u tom projektu ima 50% partnerstva. O tome će s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrom financija Zdravkom Marićem razgovarati kada postane gradonačelnik. Spaladium Arena nije problem HDZ-a, nego svih stranaka koje su za njezinu izgradnju digle ruku. Problem je nastao zbog raspada konzorcija tvrtki koje su dobile projekt izgradnje.

Na pitanje što misli o komentarima njegovih protivnika da je ‘previše fin’, Krstulović Opara je rekao da ti protivnici nisu izašli sa svojim programima, nego se bave njegovim karakterom. Rekao je da je takav kakvim su ga roditelji odgojili. Bio sam i u diplomaciji, valjda sam nešto naučio. Ne mislim da sam previše fin, naprosto sam diplomat, ali skidam rukavice kada su neke stvari jasne ili kada se vrijeđa inteligencija, rekao je.

Nakon što je Krstulović Opara izjavio da voli i cijeni iskrenost, Stanković ga je upitao što misli o svojem stranačkom kolegi Zlatku Hasanbegoviću, s obzirom na to da je i sam bio kandidat za ministra kulture. Nisam bio kandidat, odgovorio je Krstulović Opara, Plenković mi je ponudio, ali nisam pristao, dodao je i objasnio kako je bio koncentriran isključivo na Split. Hasanbegović ima svoje mišljenje, ali nije remetilački čimbenik, vjerujem da će biti dobar zastupnik u Saboru, rekao je.

Na pitanje ima li Split problema s Orjunom, Krstulović Opara je odgovorio negativno. Orjuna je bila 20. i 30. godina izuzetno jaka, bili su i načelnici općine tadašnjeg grada koji su pripadali toj zločinačkoj organizaciji, ali sada u Splitu vidim samo tragova toga, to su bezveznjaci i marginalije koje ne bih ni spomenuo, rekao je. Dodao je i da je Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović rekao da Orjune nema u Splitu, kad je to spomenula.

“Ja sam jasno Predsjednici rekao što mislim, da je to pogrešno a ona se kasnije korigirala”, rekao je Opara.

Upitan bi li mogao surađivati sa Željkom Kerumom ako postane gradonačelnik, Krstulović Opara je odgovorio da će surađivati s ljudima koji žele graditi Split. Svatko će biti dobrodošao, neovisno o tome je li lijevi ili desni, poručio je.

Facebook Komentari