I nogometaši iz Kine na pripremama u Umagu

Ad

Piše: Dražen Prša

Dugogodišnja tradicija sporta i rekreacije u Umagu posljednjih je godina dobila potpuno novu dimenziju i zamah, i to u okviru kontinuiranog razvoja infrastrukture te pruženih usluga i sadržaja.

Zahvaljujući infrastrukturi, izuzetno povoljnoj klimi i odličnom geografskom položaju, ali i izvrsnim smještajnim i organizacijskim kapacitetima, Umag je postao prava pozornica svjetskog nogometa te idealna destinacija za tehničke pripreme nogometaša.

Savršeni uvjeti za trening na svježem morskom zraku privukli su tako pozornost gotovo 1000 nogometaša koji se trenutno nalaze u našem gradu i koji dolaze iz Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke, Češke, Poljske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije te daleke Kine, javljaju iz Grada Umaga.

„Hrvatska je prelijepa, a Umag nas je doslovce očarao. Ovdje sam prvi put, no zaista sam oduševljen prirodnim ljepotama i poviješću ovoga grada. Volio bih se uskoro i vratiti s obitelji.

Umag je organiziran, čist i prelijepi, a tehnički uvjeti su i više nego ispunili naša očekivanja. Vjerujem kako ćemo nastaviti suradnju te odraditi još priprema ovdje u Umagu“, kazao je čelni čovjek kineskog Dalian Transcendence Footbal Cluba Sang Nan.

Inače, Dalian Transcendence Footbal Club igra u Kineskoj drugoj Ligi (China League One) te zauzima 14. mjesto od ukupno 16 ekipa. Trenutno u Umagu boravi kompletna seniorska momčad koja će ostati u našem gradu gotovo mjesec dana.

Nakon toga, saznajemo od trenera Rusmira Cvike, ekipa se vrača u Kinu gdje u Shenzenu nastavlja s prvom ligaškom utakmicom.

Organizacijom ovakvih nogometnih priprema, Umag nastavlja s razvojem proizvoda Turističke zajednice grada Umaga, koja u ovom segmentu u pred i posezoni bilježi svake godine sve bolje rezultate.

Ujedno, ugošćavanjem kvalitetnih nogometnih klubova iz cijeloga svijeta, Umag iz godine u godinu potvrđuje status grada sporta. No, to nije sve, jer je u planu veliki iskorak, odnosno nova ulaganja koja će dodatno podići standarde i u Umag privući više tisuća sportaša, ističu iz Grada.

Facebook Komentari