Glavni tajnik HDZ-a Jandroković u Karlovcu: Jelić je bio dobar gradonačelnik, bit će i dobar župan

Piše: Dražen Prša

Na sjednici Županijskog odbora HDZ-a Karlovačke županije – na kojoj je sudjelovao i glavni tajnik stranke Gordan Jandroković, razgovaralo se o pripremama za predstojeće lokalne izbore te o pozitivnim gospodarsko-socijalnim trendovima koji su najbolja potvrda angažmana i Vlade RH i Hrvatske demokratske zajednice, predvođenih predsjednikom Andrejom Plenkovićem.

Jandroković je u Karlovcu ocijenio da HDZ kao najjača politička stranka očekuje da će, u najmanju ruku, ponovno pobijediti u ovoj županiji te zadržati vlast u svim općinama i gradovima koje i sada vode u suradnji s koalicijskim partnerima:

Naš kandidat za župana Damir Jelić dobar je karlovački gradonačelnik te uopće ne sumnjamo da će biti i dobar karlovački župan! Uopće ne sumnjam da smo mi ti koji će 21. svibnja navečer, slaviti.

Upitan o radu državne vlasti, glavni tajnik naveo je niz postignuća otkad smo prije samo četiri mjeseca preuzeli odgovornost za Hrvatsku:

Doneseni su razvojni proračun i porezna reforma zahvaljujući kojoj pola milijuna građana ima veću plaću. Ovo razdoblje – obilježeno političkom stabilnosti – pozitivno se odrazilo na gospodarski razvoj, na snaženje institucija, dobro je poznato i da je kreditni rejting bolji nego što je bio, a izvrsne su i europske prognoze rasta BDP-a za 2017. godinu.

Sve će se ti uspjesi, naravno, reflektirati i na Karlovačku županiju:

Karlovački projekt obrane od poplava od strateške je važnosti za Vladu RH. Stoga će jedinice lokalne samouprave s vašeg područja moći računati na izdašnu financijsku pomoć za zaštitu od poplava.

Kao što i sami svjedočite, naša vlada maksimalno moguće iskorištava fondove EU i za financiranje važnih županijskih projekata, a ne samo onih nacionalnih. Odličan je primjer, recimo, obnova sisačke bolnice i još niza županijskih zdravstvenih ustanova.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i budući župan Damir Jelić zahvalio je glavnom tajniku na posjetu, a Vladi čestitao na dosad uistinu respektabilnim rezultatima:

Uvijek je dobro kad nam dođe netko s nacionalne razine kako bismo se mogli komparirati s ostalim jedinicama lokalne i područne samouprave.

Pretkampanja nam ide i više nego dobro, na djelu je sinergija Vladinih uspjeha i naših afirmativnih programskih poruka – s naglaskom na razvojnim projektima i višem životnom standardu svih građana. Čvrsto smo uvjereni u pobjedu.

Facebook Komentari