Miro Bulj: Nakon dugo vremena HV je podignula hrvatsku zastavu u sinjskoj vojarni Kula

Piše: Dražen Prša

Saborski zastupnik MOST-a Miro Bulj ne miruje na društvenim mrežama. Tako se ponovno oglasio svojom objavom na FB stranici:

Napokon se Hrvatska vojska vraća u povijesno vojni Grad Sinj.

Danas je HV podigla hrvatski barjak u vojarni Kula gdje su krenule intenzivne pripreme i uređenje objekata.

Ponosan sam što sam osobno kao član saborskog Odbora za obranu inicirao povratak vojske u Sinj a ministar Krstičević prihvatio ovaj prijedlog jako bitan za Sinj i HV.

Ovom treba dodati da su prije mjesec dana na sastanku ministra Damira Krstičevića i saborskog zastupnika Mira Bulja razgovaralo o problemu napuštene sinjske vojarne Kula. Tom prilikom Bulj se založio za povratak vojske u Sinj, a Krstičević je obećao kako će uskoro posjetiti vojarnu Kula i razmotriti prijedlog o povratku vojske u Sinj.

Ministar Krstičević je odmah sa suradnicima obišao vojarnu Kula i donio odluku da se postrojbe HV-a vraćaju u Sinj.

Riječ je o inženjerijskoj bojni HV-a koja prema našim podacima broji oko 200 vojnih djelatnika, kojih je oko 70 posto sa splitskog područja, od čega najviše – 60-ak – iz Cetinske krajine.

Ovi hrvatski vojnici više neće morati putovati u Knin, MORH će smanjiti troškove putovanja, a veliku korist od Krstičevićeve odluke imat će i Grad Sinj.

Naime, vojarna Kula je nakon napuštanja bila izložena devastaciji pa je u međuvremenu postala komunalni problem, a povratkom inženjerijske bojne, Sinju se moguće otvaraju i dodatne vojne perspektive.

Facebook Komentari