Aleksić o uputama za suđenje u korist banaka: Molim suce da mi jave tko je i kada prezentirao laži

Saborski zastupnik Snage Goran Aleksić pozvao je suce da mu se jave oko prezentacije po kojoj je podnio kaznenu prijavu DORH-u.

Molim suce koji su na FB-u da mi jave u inbox tko je i kada prezentirao laži!, napisao je Aleksić.

Ranije je objasnio oko značenja prezentacije.

Sve je vrlo jednostavno, a netko želi iskriviti pravo, prevariti pravnu državu, prevariti dužnike i pomoći bankama da izbjegnu plaćanje prekršajnih kazni, pa evo ukratko:

1. Banke su prije 1.1.2013. ugovarale nepoštene uvjete za promjenjive kamatne stope, tako da se kamatna stopa mijenja odlukom banke, a potvrđeno je i sudski za 7 banaka da su se tako nepošteno ponašale između 2003. i 2008. Za Sberbank čekamo popravni ispit na Vrhovnome sudu.

2. Banke su vanugovorno definirale kamatne parametre od 1.1.2014. u svim postojećim ugovorima u kojima to prije nije bilo ugovoreno.

3. Za neugovaranje parametara predviđene su kazne od 80.000 do 200.000 kn za banke te 10.000 do 50.000 kn za odgovorne osobe u bankama. I to za svaki ugovor u kojemu se ne ugovore parametri.

4. U prezentaciji, za koju predsjednik Udruge hrvatskih sudaca kaže da je to samo mišljenje, ali u kojoj piše da je to “stajalište ovoga suda” (ja ne znam kojega suda), piše da su sve obavijesti o promjenama kamata koje su banke slale dužnicima, pa i obavijesti o definiranju parametara, postale dio ugovora.

5. U prezentaciji piše i to da ukoliko su banke poslale obavijest o parametrima, da takve banke nisu morale ugovoriti te iste parametre. Tu prezentaciju napisao je neki sud, ja ne znam koji sud…

6. Zbog prezentacije nepoznati počinitelj je kazneno prijavljen DORH-u od strane Udruge Franak.

Mislite li da se tu radi o teoriji zavjere, ili se radi o tome da Udruga Franak kao i uvijek dosad štiti pravnu državu i vladavinu prava kroz zaštitu prava potrošača?
Mislite li da je možda ta prezentacija neki fake document?
, napisao je Aleksić na svom fb-u.

Aleksić dobio ozbiljno upozorenje iz Udruge sudaca zbog objave uputstava za suđenje bankama

Facebook Komentari