Sinčić o lokalnim izborima i posjetama školama: Pernar je dobroćudna osoba, ali zna pogriješiti u formi

Gost programa uživo N1 televizije bio je predsjednik Živog zida i saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić.

Sinčić je prokomentirao situaciju oko Podravke. Ne slaže se s političkim imenovanjima na ključna mjesta kompanije.

”Ne želimo da se ponove Pliva i INA gdje će se razvodniti firma i ostat će mala grupacija od koje će mali broj građana imati koristi”, kazao je Sinčić.

O imenima potencijalnih nasljednika Zvonimira Mršića na čelu Uprave Podravke Sinčić ne zna mnogo jer kako kaže, oporba nema pristup takvim informacijama.

”Mi pitamo, zovemo, šaljemo pitanja, ali nas se ignorira. Malo toga nam daju. Ne mogu komentirati kandidate”, kaže Sinčić koji je siguran samo u to da će biti politički postavljen.

Komentirao je i situaciju u kojoj se već dugo nalazi Imunološki zavod te inicijativu za pokretanje povjerenstva za Imunološki.

”Drago nam je da je naša inicijativa prošla. Osjećala se energija borbe za nacionalno dobro. Svi klubovi zastupnika su to poduprli. Nisu se složili koji će to biti model, ali istražno povjerenstvo ide. Sljedeći korak je imenovanje članova”, kazao je Sinčić.

”Vlada je pokazala tromost i usporenost. Imunološki ne proizvodi. Dio imovine je na dioničkom društvu. Radnici i režijski troškovi su na ustanovi. Vremena nema. Pozvao sam i Vladu i povjerenstvo da se to pitanje napokon riješi”, reko je Sinčić te je dodao da je mogće da Imunološki završi u stečaju, ali napominje kako bi u tom slučaju morala reagirati Vlada.

Sinčić je govorio i o nadolazećim lokalnim izborima. Ponovio je kako će Ivan Pernar biti kandidat za gradonačelnika Zagreba te da će uz njega djelvoati stručni tim.

”Mi ćemo izaći u 20 do 30 općina i gradova. Počeli smo s Makarskom i predstavili inovatora Ivana Šimića koji ima revolucionarnu metodu proizvodnje soli. Možemo cijelu Europu opskrbljivati solju”, kazao je.

Upitan je li i Živi zid ponudio suradnju Predragu Sekuliću, kao što je to napravio i Most, Sinčić kaže da do toga nije došlo, ali da su spremni razgovarati.

”Smatram da ima vrhunske organizacijske vještine što je pokazao s rafinerijom”, kazao je Sinčić.

Prokomentirao je i svoj jučerašnji odlazak u jednu privatnu srednju školu u kojo je održao i predavanje.

”Došao sam isključivo na poziv osnivača Šakića. Tražili su me da održim predavanje o Imunološkom, o dodanoj vrijednosti…”, kazao je Sinčić.

Prokomentirao je i nenajavljene dolaske Ivana Pernara u škole.

”Pernar je dobroćudna osoba, ali zna pogriješiti u formi. Djeca su željna komunicirati s nama. Politika se mijenja, a mlada generacija je na društvenim mrežama. Ima puno poziva i rado ćemo se odazvati’, kazao je Sinčić.

Facebook Komentari