HSLS: Inicijativa za uvođenje školskih uniformi ili kako Milan Bandić obmanjuje javnost

Piše: Dražen Prša

Obzirom na nedavna događanja i izjave nekih ljudi, dužni smo iznijeti svoju istinu, piše u priopćenju pristiglom u našu redakciju od Mladih hrvatskih liberala – mladi HSLS-a.

Naime, ova slika jasno pokazuje tko je i kada pokrenuo inicijativu uvođenja školskih uniformi, 5. svibnja 2015. godine na splitskim Prokurativama.

Isto tako moramo reći činjenicu da iza ove inicijative i naše Facebook stranice, koju trenutno podržava gotovo 15.000 ljudi, stoji naša organizacija, Mladi hrvatski liberali – Mladi HSLS-a.

Reklamiranje organizacije koja stoji iza ove inicijative je svedeno na minimum, upravo kako bi naša rasprava na stranici bila fokusirana na ovu inicijativu, a ne se svodila na političke rasprave. Nažalost, smeta nas nepravda i o njoj moramo progovoriti, pišu mladi liberali.

Napominjemo kako podržavamo svaki napor da se ova inicijativa ostvari, jer ipak nam je krajnji cilj realizacija ove inicijative.

mladi liberali1

Međutim, krajnje je bezobrazno, da ne kažemo sramotno, kako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić iskoristio ovu inicijativu u svojoj predizbornoj kampanji, predstavljajući se lažno u javnosti kao inicijator ove ideje, što jednostavno NIJE istina.

Očigledno je da je ova stranica sama po sebi, sa svojim objavama od prvog dana dokaz tome, a da je spomenuti gradonačelnik cijelu ideju i proces koji smo zagovarali, zapravo prekopirao s ove stranice.

Još jednom naglašavamo da podržavamo realizaciju ove ideje, kako u Zagrebu tako i ostatku cijele Hrvatske, ali smatramo da je isto tako nedopustivo zavaravati javnost u predizborne svrhe, pripisujući zasluge sebi.

Na koncu, nije zagrebački gradonačelnik ili bilo tko iz njegove gradske administracije, dvije godine po Hrvatskoj držao javne tribine i okrugle stolove na ovu temu, nego upravo ekipa mladih ljudi koji stoje iza ove inicijative i ove stranice.

Isto tako žao nam je da se u raspravu oko uvođenja uniformi u škole, manje pitalo i slušalo one kojima je uvođenje u interesu već duže vrijeme, a više omogućilo politikanstvu i sitnim predizbornim aktivnostima i interesima.

Unaprijed se ispričavamo svim ljudima dobre volje, jer niste trebali nešto ovakvo čitati, ali nepravda boli i istinu treba znati, stoji u priopćenju pristiglom na redakciju Hrvatska danas.

Facebook Komentari