HNS: Šutnja i bezidejnost Titanik Vlade oko cijene plina počinje ličiti na kriznu situaciju

Dok građani već danima sa zabrinutošću iščekuju odluku Vlade o tome hoće li plin poskupjeti ili neće, Vlada po drugi put u tjedan dana odgađa donošenje te odluke, piše HNS u priopćenju.

Time je, nažalost, građanima poslana poruka da Vlada nema jasnu viziju, ni dovoljno stručnih znanja, a ni hrabrosti da preuzme odgovornost i donese odluke koje direktno utječu na živote velikog broja ljudi.

Nažalost, pokazalo se da smo s punim razlogom ovu Vladu nazvali Titanik Vladom, jer se na konkretnim primjerima poput neslaganja i razdora u slučaju modela otkupa Ine, kao i poput neslaganja i razdora u slučaju Podravke i potpuno kontradiktornih izjava ministra energetike Slavena Dobrovića oko cijene struje, vidi da bezidejno i besciljno lutaju i opasno nas vode prema santi leda.

Umjesto preuzimanja odgovornosti za sudbinu Hrvatske, imamo paralizu u radu Vlade uvjetovanu neslaganjem i nerazumijevanjem koalicijskih partnera, bazičnim neznanjem, kao i strahom od donošenja teških odluka uoči lokalnih izbora.

Pozivamo HDZ i Most da počnu raditi svoj posao, da prestanu puštati probne balone, kao u slučaju Ine, da prestanu bježati od odgovornosti i da počnu donositi odluke, na što ih je jučer upozorila i Europska komisija, jer su neplanskim upravljanjem u sektoru energetike doveli sebe, ali ono što je još važnije i građane, u tešku situaciju, priopćio je HNS.

Facebook Komentari