Vrdoljak nakon izvješća EK: Hrvatska zbog bazičnog neznanja i besciljnog lutanja stoji na mjestu

Predsjednik HNS-a i potpredsjednik Sabora Ivan Vrdoljak, nakon najnovijeg izvješća Europske komisije, ocijenio je da Hrvatska stoji na mjestu.
 
Europska komisija jasno ukazuje da strukturnih reformi nema otkad su na vlasti HDZ i Most, posebice ova zadnja Titanik Vlada, te da Hrvatska zbog bazičnog neznanja i besciljnog lutanja stoji na mjestu.

Iako smo ostavili zemlju u snažnom gospodarskom rastu, spremne strategije i projekte, čak je i Europska komisija uvidjela kako nedostaje znanja za donošenje političkih odluka koje bi uvele bolje upravljanje javnim financijama, modernizaciju javne uprave i lakše poslovanje za poduzetnike.

Plastični primjeri nerada Titanik Vlade mogu se vidjeti u zaustavljaju prijeko potrebne kurikularne reforme, zaustavljanju strategije razvoja obrazovanja, neznanja u rješavanju krizne situacije oko cijena struje i plina te potpunog kaosa i razdora unutar vladajuće koalicije oko vraćanja INA-e u hrvatske ruke, kaže Vrdoljak nakon što je objavljeno izvješće Europske komisije.

EU kaže da je RH pretjerano makroekonomski neuravnotežena – Marić: Ubrzati reforme

Facebook Komentari