Iz Vinkovaca: Župan Božo Galić ide po novi mandat, Vukovar dobiva zamjenika

Piše: Dražen Prša

Kandidat HDZ-a za vukovarsko-srijemskog župana bit će sadašnji župan Božo Galić – potvrdio je u Vinkovcima glavni tajnik HDZ-a (i potpredsjednik Hrvatskog sabora) Gordan Jandroković uoči sjednice Predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a na kojoj se razgovaralo o pripremama za lokalne izbore.

– Naš Božo Galić već je puno puta pobjeđivao, a uvjereni smo da će i ovog puta pobijediti. Također, mogu potvrditi da će gradonačelnički kandidat HDZ-a u Vukovaru biti Ivan Penava, a u Vinkovcima aktualni zamjenik gradonačelnika Ivan Bosančić. Uopće ne sumnjamo u uspjeh.

U svezi s kandidatima za zamjenike župana, Jandroković je istaknuo da će jedan od njih biti iz Vukovara:

– Čekamo razgovor s koleg(ic)ama iz Grada Heroja. Oni će sami odrediti kandidata ili kandidatkinju za zamjenika ili zamjenicu župana. Što se pak tiče samostalnog izlaska na izbore ili u predizbornoj koaliciji, odluke o tome, prema narodnjačko-demokršćanskom načelu supsidijariteta, prepuštamo stranačkim organizacijama na terenu.

Na sjednici Predsjedništva ŽO HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, osim glavnog tajnika Jandrokovića, sudjelovala je i članica nacionalnog Predsjedništva HDZ-a (i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije) Gabrijela Žalac.

Facebook Komentari