Na nastupnom posjetu veleposlanice Slovenije Sisačko moslavačkoj županiji o mogućnostima ulaganja

Piše: Dražen Prša

Veleposlanicu Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj Smiljanu Knez, koja je u nastupnom posjetu u utorak, 21. veljače 2017. godine, boravila u Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji, primio je župan Ivo Žinić.

Nakon radnog sastanka u kojem je sudjelovao i Jakob Štunf, opunomoćeni ministar/ekonomski savjetnik, župan i veleposlanica dali su medijima izjave.

Zahvaljujem županu Žiniću na današnjem prijamu, drago mi je što smo razgovarali zaista otvoreno o daljnjim mogućnostima gospodarske suradnje. S naše smo strane spomenuli hrvatsko slovenski poslovni klub kojeg zanima suradnja, informirali smo da će celjski međunarodni sajam poduzetništva i obrta slaviti 50-tu godišnjicu te da je pokrenuta inicijativa da bi Hrvatska bila zemlja partner.

Moje posjete po županijama u Hrvatskoj su značajne jer mi najprije poslušamo koje su mogućnosti i onda razmišljamo o tome kako bi zajedno mogli poticati gospodarsku suradnju, kazala je Veleposlanica Smiljana Knez.

Župan Ivo Žinić zahvalio je na doasku veleposlanice, na interesu za njihovu županiju.

“Na radnom sastanku razgovarali smo o raznim temama a na samom početku informirao sam veleposlanicu i suradnike o stanju u našoj županiji, o mogućnostima, koje su to osnovne smjernice razvoja i moguće suradnje sa Republikom Slovenijom. Mogućnosti ulaganja u našu županiju su velike, upoznao sam i sa našim povijesti naše industrije. Mi sa Slovenijom imamo određene kontakte, radili smo nekoliko projekata i suradnja je jako dobra a ovo je samo jedan nastavak dobre daljnje suradnje” – kazao je župan Ivo Žinić.

Facebook Komentari