Ministar Tomislav Tolušić otvorio Doručak s hrvatskih farmi u Splitu

Piše: Dražen Prša

Ministar Tomislav Tolušić otvorio je jutros, u splitskom hotelu Park četvrtu manifestaciju u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije Doručak s hrvatskih farmi na kojoj su predstavljeni sustavi dobrovoljnog označavanja domaćih proizvoda.

Na Doručku s hrvatskih farmi posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Splitsko-dalmatinsku županiju.

„Ovo je moj četvrti hrvatski doručak i svaki puta sam ponovno odušeljen raznolikošću naše tradicionalne kuhinje. Svi ti recepti generacijama su se prenosili i čuvali da bismo mi danas imali toliko bogatstvo.

Kažu da ljubav ide kroz želudac, uvjeren sam da je tome tako. Ne mogu zamisliti stranca koji kuša ove specijalitete i ne poželi se vratiti po još.

Čuvajmo našu tradiciju, naše male kulinarske tajne i očuvajmo ovaj neizostavni dio našeg nacionalnog identiteta. Zajedničkim naporima učinit ćemo domaću hranu dostupnu svim našim kućanstvima“, izjavio je ministar Tomislav Tolušić na Doručku s hrvatskih farmi.

Ministar Tomislav Tolušić u službenom posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji

Facebook Komentari