Mihanović na suđenju Sanaderu : Mladene, kako se zove firma? – Fimi media

U nastavku ponovljenog suđenja Ivi Sanaderu i ostalima u slučaju Fimi medija svjedočio je bivši član Uprave Croatia osiguranja Damir Mihanović. Podsjetimo, upravo je on na HRT-u prvi javno progovorio o toj aferi. Potvrdio je da je sve počelo, kako kaže, u travnju 2007. na sastanku u Vladi, javlja HRT.

Mihanović se prisjetio kako je na kraju sastanka pred 14 ili 15 šefova javnih tvrtki, uglavnom članova HDZ-a, na kojemu se razgovaralo o podizanju kvalitete poslovanja Sanader pitao: “Mladene, kako se zove firma”. Barišić je na to odgovorio: “Fimi media”, kazao je svjedok. Dodao je i da mu je prvi dojam bio da je riječ o varaždinskoj tvrtki Fima koja je kasnije bila uključena u aferu Spice. Idućeg dana Mihanović je dobio poziv iz Barišićeva ureda i došao na sastanak na kojemu ga je tražio da se upozna s vlasnicom Fimi medije Nevenkom Jurak te da Croatia osiguranje surađuje s njezinom marketinškom agencijom, po mogućnosti preko izravnih pogodbi.

U dogovoru s tadašnjim direktorom Croatia osiguranja Hrvojem Vojkovićem Mihanović je odlučio “odugovčaliti”, no Barišić ga je navodno nedugo nakon toga nazvao i rekao da su se svi osim njega sastali s Jurak. Kada se napokon susreo s vlasnicom Fimi medie Mihanović ju je navodno obavijestio da s njom neće izravno poslovati, nego će raspisati javne natječaje. Mihanović je kazao da se zbog Barišićevih pritisaka pokušao obratiti i Sanaderu koji ga je uputio na političkog tajnika stranke Marija Zubovića. Na sastanku sa Zubovićem i Barišićem, u sjedištu zagrebačkog HDZ-a, svjedok im je, kako tvrdi, pokušao objasniti da će “svi nastradati i da će ih za četiri godine novi ministar policije sve uhititi”, na što mu je Zubović poručio da “radi po svojoj savjesti”.

Sanader, kao i njegovi branitelji, prigovorili su istinitosti Mihanovićeva iskaza tvrdeći da ne govori istinu o vezi sastanka u Vladi, jer je, primjerice spomenuo, da je ondje bio i direktor Končara Darinko Bago koji je to ranije opovrgnuo. “I Ivica Mudrinić rekao je da nije bio, a sjedio je kraj mene. Zašto uopće pričamo tko je bio, valjda postoje kamere”, kazao je Mihanović dodajući da je na ulazu u vladu dao osobnu iskaznicu i prošao kontrolu. Obrana tvrdi i da se Mihanović nikada nije obratio za pomoć Sanaderu, ali i da je usklađivao svoj iskaz u Uskoku jer se nekih “bitnih detalja” sjetio tek na sudu, a ne i u istrazi.

Facebook Komentari