Za razminiranje Ličko–senjske županije dodatnih 88 milijuna kuna

Piše: Dražen Prša

Medijski je pomalo nezapaženo prošla Odluka donesena od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, temeljem članka 17. stavka 2. točke 2. Pravilnika o dodjeli potpore za «Razminiranje poljoprivrednog zemljišta» iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske i Natječaja za podnošenje zahtjeva za potporu iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) o dodjeli sredstava Ličko – senjskoj županiji.

Sredstva u ukupnom iznosu od 88.214.482,29 kn će biti usmjerena za razminiranje poljoprivrednih površina veličine 11.253.465 m2 Ličko-senjske županije u naselju Agabe i Čanak, na području Tromeđe i Bliznice, u naselju Jurković, zatim Donji Vaganac, na području Obljajac te u naseljima Novoselija i Veljun, Barlete i Bilaj, te poljoprivrednih površina između naselja Lički Ribnik i Ornice.

Navedena aktivnost je nastavak korištenja bespovratnih sredstava EPFRR-a., a kroz koju je u 2016. godini Ličko – senjskoj županiji dodijeljena potpora u iznosu od 46.051.547 kuna za razminiranje minski zagađenog poljoprivrednog zemljišta na područjima Općina Perušić i Donji Lapac, te gradova Otočca i Perušića, ukupne površine 6,8 km2, čija je realizacija dovršena, piše Lika online.

Facebook Komentari