VIDEO Napetosti u Ličko-senjskoj županiji: Iz Perušića počela politička križaljka za lokalne izbore

Nesumnjivo je bilo vidjeti na znanstvenom skupu u Perušiću da je to bio samo paravan za skupljanje nezavisne liste kandidata za nadolazeće lokalne izbore.

Po dolasku ministra Slavena Dobrovića u Perušić odmah se stvorila jedna napeta situacija između političkih suparnika i neistomišljenika. Tu su se mogli vidjeti dosta izuzetni politički gosti od župana Milana Kolića, dožupana Sanjina Rukavine, načelnika Perušića Ivice Turića i mnogih drugih.

U jednom trenutku kao grom iz vedra neba pojavio se i gradonačelnik Novalje Ante Dabo koji je atmosferu učinio još napetijom.

S druge strane političke scene tu su bili i gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac, zamjenik gradonačelnika Nenad Janković, a iz Udbine je bio i Mario Adrinek koji je već prije samog znanstvenog skupa Stjepanu Kostelcu pozorno prezentirao možda buduću kampanju.

Izbjegavajući kameru tu se našao i direktor Elektrolike Ernest Pettry koji lagano i potiho daje simpatije nezavisnim kandidatima, a njegova uloga u političkoj budućnosti možda bude na listi gradonačelnika Gospića, a možda i na mjestu novog župana.

Nesumnjivo je da iza nezavisnih kandidata u našoj Ličko-senjskoj županiji stoji politička stranka Most te je dolazak ministra Slavena Dobrovića u Liku samo u određenom trenutku sve više razbuktao trenutnu političku Ličku scenu.

Poslije znanstvenog skupa predvođeni gradonačelnikom Novalje Antom Dabom nezavisni kandidati, prijatelji i simpatizeri otišli su kovati planove za borbu za buduću prevlast županije.

Tako su viđeni na mnogim mjestima od Perušića, Gospića, Zira….

Na novinarsko pitanje ministru Dobroviću o čuvenom projektu Kosinj2 koji se uvijek prije izbora popularizira za političke bodove dobili smo dosta neutralan odgovor, a na kipući politički lonac uključio se i gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac koji gura novu varijantu da se voda vrati u stari tok Švice jer tvrdi i 10.03.2017. u Zagrebu će biti predstavljena prezentacija tog projekta koji je i nekoliko stotina milijune neke valute jeftiniji od Kosinja2.

Tu je uvelike došao i politički nemir, a možda malo i strah i razočarenje što će biti ako stvarno prođe ta varijanta?
Ako to stvarno i prođe onda će gradonačelnik Kostelac ostati zapisan u povijesti Otočca i Švice kao čovjek koji je vratio nadu u svome kraju pa možda mladi ostanu i ne odu trbuhom za kruhom stotinama milja daleko.

No vratimo se malo i na drugu stranu vidjevši da je nezavisna lista dosta ozbiljno krenula po ličkim gradovima. Sazvan je u Gospiću lagani sastanak uz kafiću gdje politički vrh HDZ-LSŽ isto tako kreće u strategiju i planiranje u nadolazećim lokalnim izborima.

U svakom slučaju ništa neće biti kao prije, planovi strategija i vizija su počeli jer četiri godine vlasti ima toliko slasti da ti na pamet može svašta pasti.
R.L./TV Loki

Facebook Komentari