USKOK u NP Kornati: Još uvijek pod upravom SDP-ovca, otkrivene milijunske muljaže na kartama

Ravnatelj Nacionalnog parka Kornati Josip Zanze, potvrdio nam danas za sibenik.in da je protiv zasad nepoznatih osoba podnio kaznenu prijavu zbog muljanja s ulaznicama u Kornate čime je njegova ustanova oštećena za više stotina tisuća kuna.

– Istina je da sam u petak podnio kaznenu prijavu i to je sve što vam u ovom trenutku mogu reći o tome – kazao je kratko Zanze.

O kaznenoj prijavi obaviještena je i predsjednica Upravnog vijeća Nacionalnog parka Kornati, Anita Babačić – Ajduk.

– U četvrtak su mi javili da postoji osnovana sumnja u počinjenje kaznenog djela kojim je značajno oštećen nacionalni park i nadam se da će nadležne službe što prije utvrditi sve činjenice i onemogućiti ponavljanje tog kaznenog djela – rekla nam je šturo Babačić-Ajduk, a ništa razgovorljiviji nisu bili ni u šibenskoj policiji, piše sibenik.in.

‘Ako se nešto po tom slučaju radi, riječ je o aktivnostima iz nadležnosti USKOK-a. Do ovog trenutka mi ne provodimo izvide na te okolnosti, ali bude li potrebno asistirati USKOK-u, uključit ćemo se’, rekli su jutros u šibenskoj policiji.

Prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže sibenik.in, sumnja se u makinacije s takozvanim ‘duplim’ ulaznicama koje se obično izdaju kad gosti parka izgube originalnu kartu. Takve ulaznice su se pravile masovno i izdavale gostima kao originale, a novac je umjesto u blagajni Nacionalnog parka Kornati ostajao u privatnim džepovima.

Po Murteru se u kuloarima priča da je svaka četvrta ulaznica bila takva, dupla, te da je šteta uzrokovana tom prijevarom možda i veća od milijun kuna.

Neslužbeno doznaju da je makinaciju otkrila interna kontrola parka nakon što je lani uveden elektronski sustav kontrole naplate.

Prvi čovjek vodičkog SDP-a Josip Zanze, od ljeta 2015. godine je ravnatelj Nacionalnog parka Kornati, potvrdio nam je nakon što ga je ovih dana na tu funkciju imenovao ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović. Cilj mu je, kazao je tada, znatno povisti prihode Parka s ‘mizernih’ šest milijuna kuna.

Nacionalni parkovi spadaju u resor Slavena Dobrovića, MOST-ovog ministra u Plenkovićevoj vladi.

Facebook Komentari