Suzavac u klubu Super Super nije prvi problem, šef kaže da su se nekom na “piku” našli prije dva mjeseca

Dok je istraga o napadu suzavcem na LGBT zajednicu i dalje bez pomaka, klub Super Super u kojem je došlo do incidenta suočava se s novim problemima. U prostor bivše tvornice Katran na zagrebačkoj Radničkoj cesti još prije dva mjeseca pokucale su tri inspekcije. Netko ih je, naime, prijavio da nemaju dozvolu za rad i potrebne sigurnosne uvjete.

“Turistički inspektor utvrdio je da klub nije ishodio rješenje nadležnog Gradskog ureda o ispunjavanju minimalnih uvjeta za obavljanje ugostiteljske djelatnosti”, kazali su u Ministarstvu turizma. Zato su ih prijavili Ministarstvu financija, odnosno Carini koja još uvijek nije dovršila inspekcijski nadzor.

Iz Super Supera pak tvrde da oni nisu noćni klub, već udruga koja povremeno organizira tematske programe i zabave. U registru udruga upisani su kao Studio Katran – Udruga za promicanje urbane kulture.

“Plaćamo naknadu ZAMP-u i “kucaju” se svi računi za ulaznice. Ovaj se prostor koristi uglavnom kao fotostudio, a dvaput mjesečno organiziramo zabave, proslave rođendana i slično. Mi kao udruga ne pružamo ugostiteljske usluge, već za nas to čini treća tvrtka koju unajmljujemo i koja također fiskalizira sve račune”, kazao je predsjednik udruge Katran, piše Večernji list.

Šef Udruge Katran priznaje pak da je propusta i pogrešaka bilo. Zbog nekolicine propusta policijski inspektor zaštite od požara dao im je rok od dva mjeseca da otklone nedostatke. Konkretno, nisu predočili ispitnu dokumentaciju za električne instalacije, panik-rasvjetu, plinske instalacije te nisu propisno postavili vatrogasne aparate.

“Ne znam kako bismo dosad opstali da radimo ilegalno. Nismo jedina udruga koja se financira od ulaznica za različite manifestacije i to je uređeno i statutom”, tvrdi odgovorna osoba iz Katrana. Unatoč tome, strahuju od toga da bi im Carina uskoro mogla staviti ključ u bravu. Ističu da su se nekom na “piku” našli prije dva mjeseca, kada su krenule sve prijave protiv njih.

Share This Article