Gdje mi živimo: Pernaru plakatom zabranjen ulaz u školu, ravnateljica pozvala i policiju

Ivan Pernar, osim što konstantno stvara novi materijal koji privlači pažnju javnosti, prošlog je tjedna postao svojevrsna prijeteća figura jer je svim školama u Hrvatskoj poslan dopis Ministarstva znanosti i obrazovanja u kojem su napisani napuci kako djelovati ako se u blizini pojavi baš on – Ivan Pernar, prenosi varaždinski.hr.

I dok mnoge škole iz Varaždinske županije nisu u tome vidjele neki razlog za zabrinutost, u Drugoj gimnaziji Varaždin osvanuo je plakat na kojem je iznad lica Ivana Pernara pisalo ‘Zabranjen ulaz’.No nakon što je Pernar na svojem Facebook profilu objavio što je učinjeno, plakat je maknut.

Danas se javila ravnateljica gimnazije

Oštro osuđujem vrijeđanje i neprimjeren odnos prema saborskom zastupniku gospodinu Ivanu Pernaru, koji se dogodio postavljanjem plakata u holu Škole dana 16. veljače 2017. godine. Osim što je taj sporni plakat naštetio ugledu i dostojanstvu g. Pernara, naštetio je uvelike ugledu Škole kao odgojno-obrazovnoj instituciji u cjelosti. Ponajprije, netko se direktno našalio i poigrao s g. Pernarom te poslao fotografiju na njegov Facebook profil, nakon čije objave je Druga gimnazija Varaždin javno izložena osudama simpatizera g. Pernara i neprimjerenim komentarima bez znanja prave istine.

Da razjasnimo, sporni plakat je zaista bio postavljen u neposrednoj blizini porte i portira te je uklonjen na zahtjev profesora koji su reagirali čim su ga vidjeli.

U Školu je odmah pozvana policija kako bi prijavili cijeli slučaj, s obzirom da je plakat bio postavljen bez znanja i odobrenja Škole i nadležnih osoba, a sam sadržaj plakata vrijeđa i kompromitira Drugu gimnaziju Varaždin i g. Pernara.

Dana 17. veljače 2017. godine pozvala sam na sastanak predsjednicu Vijeća učenika Druge gimnazije Varaždin i sve predsjednike četvrtih razreda kako bi porazgovarali o nemilom događaju i pritom ih zamolila da pomognu u komunikaciji prema ostalim članovima Vijeća učenika, kako bi što prije saznali istinu. Pohvaljujem ovom prilikom predsjednicu Vijeća učenika L.M. i kompletno Vijeće učenika na brzoj reakciji i također osudi ovakvog neprimjerenog ponašanja.

Vijeće učenika osuđuje ovakve neprimjerene postupke te zlouporabu i manipulaciju institucijom Druge gimnazije Varaždin i svih nas koji činimo Školu, kao i neprimjereno ponašanje prema bilo kojoj osobi, u ovom slučaju g. Pernaru.

Škola nema saznanja tko je autor plakata, tko ga je postavio, fotografirao i poslao g. Pernaru s apsolutno krivom i neistinitom porukom. Nikome nije zabranjen ulaz u Drugu gimnaziju Varaždin pa tako ni g. Pernaru, dok god je svrha ulaska strane osobe u Školu jasno definirana i odobrena u skladu s važećim propisima, a uputa Ministarstva znanosti i obrazovanja o nedopuštenom ulasku neovlaštenih osoba niti jednom rječju ne spominje dotičnog g. Ivana Pernara.

Svi moji učenici su pozvani da se slobodno i bez straha jave do sljedećeg četvrtka ukoliko su sudjelovali u ovom događaju te neće biti kažnjeni “drakonskim“ kaznama već će se trebati svima ispričati.

Ravnateljica Zdravka Grđan, prof.

Facebook Komentari