Bandić dela žičaru, oko 35 milijuna eura do konca 2018. a evo kako vidi najozbiljnijeg suparnika

Gost Novog dana bio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Početna etapa projekta gradnje nove sljemenske žičare je uklanjanje stare, a ona je počela u petak ujutro. Investicija rušenja postojeće infrastrukture je 5,6 milijuna kuna, no koliko će koštati gradnja nove i koliko će to trajati?

“Nakon 54 godine ulazimo u povijest. Stara žičara odlazi, a nova dolazi. Do konca 2018. žičara e biti gotova u četiri etape. Za dva tjedna raspisujemo natječaj za opremu koja će vrijediti od 15 do 17 milijuna eura, a ukupna vrijednost projekta je oko 35 milijuna eura do konca 2018.”, rekao je Bandić za N1.

Mnogi se pitaju ima li Bandić snage za novi mandat i može li izdržati.

“Kad čovjek radi posao koji ne osjeća pravo bi pitanje bilo može li izdržati. Pitanje je mogu li uživati rješavajući probleme Zagrepčana 365 dana u godini”, odgovorio je Bandić.

Na izborima u svibnju ipak će imati žestoku konkurenciju – SDP bi trebao podržati Anku Mrak Taritaš, njegova bivša zamjenica Sandra Švaljek, Ivan Pernar, Most je najavio da će njihov kandidat biti Slaven Dobrović i zasad još nepoznati HDZ-ov kandidat. Bandića to ipak ne brine. Dapače, veseli se velikom broju kandidata.

“Ja ću uživati da bude što više kandidata, onda je moj užitak veći, a građani će odlučiti bez obzira na udruge i komplote ove i one. Ne razmišljam o tome, radim svoj psoao. Što više kandidata to će biti bolje za mene i za građane Zagreba.”

Iz Mosta najavljuju da će im glavna tema biti problem otpada u Zagrebu, odnosno spalionice. Bandić kaže da je program zbrinajvanja otpada zajednički projekt grada i resornog ministarstva na čelu s Dobrovićem.

“Mislim da to zajedno moramo srediti. Na dosadašnjim sastancima vidio sam da Dobrović ulaže trud i pokazuje se kao dobar partner”, pohvalio je svog potencijalnog protukandidata Bandić.

Najavu da će SDP podržati Anku Mrak Taritaš nije htio komentirati jer “to još uvijek spada u sferu špekuliranja, a on razmišlja samo da realizira najavljenje projekte”.

Najavio novi mega projekt

S gradske sjednice nedavno je povukao neke prijedloge na doradu. O čemu se točno radi?

“To je znak da sam razuman čovjek. Ako se predlože stvari koje mogu poboljšati… Sufinanciranje fasada je povijesni projekt, Zagrepčani će biti zadovoljni: preko 1100 zgrada je trenutno prijavljenih, a do kraja natječaja bit će ih skoro 2000. To je preko 25 tisuća stanova, 100 tisuća ljudi, 500 milijuna kuna za četiri godine i 10 do 15 tisuća zaposlene građevinske operative. To je usitinu povijesni projekt”, objasnio je Bandić.

Revizije u gradskom uredu se ne boji jer je u Zagrebu, tvrdi, nulta stopa tolerancije prema nepodopštinama svih vrsta.

Sjednica optužnog vijeća Županijskog suda koje je trebalo razmotriti osnovanost optužnice protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u slučaju “štandovi” u srijedu je ponovno odgođena, ovaj put jer su odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković Bandiću otkazali punomoć.

“Kad su u pitanju štandovi, ja sam se ponašao sukladno ovlastima i po zakonu. Dokazat ću to na sudu, sve ostalo bi bilo špekulacija. Moja zamjenica napravila je to isto, ali protiv nje kaznene prijave nema”, rekao je Bandić aludirajući na Sandru Švaljek.

U borbu za šesti mandat ulazi kao i u prvih pet: “Krećem s istom porukom, jedinim što znam – služiti građanima. Nemam oko toga dvojbi. Ako netko pobijedi ja ću mu čestitati, a ako pobijedim ne očekujem da meni čestitaju. Tako je bilo pet puta, a uvjeren sam da će biti i šesti.”

Na pitanje o mogućoj potpori HDZ-a u drugom krugu, Bandić odgovara: “Kao što bi rekao pokojni predsjednik, ki bi da bi, ne bih komentirao”.

Kao najozbiljnijeg suparnika vidi pak dobre živce, dobro zdravlje i dobar vjetar.

Facebook Komentari