VIDEO Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom: Kreće izgradnja Pelješkog mosta, evo kad će sve biti gotovo

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o financiranju projekta “Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom”, koji uključuje i izgradnju Pelješkog mosta, vrijednog 430,2 milijuna eura, odnosno 3,2 milijarde kuna. Sama gradnja bi trebala trajati 3 godine, a sve bi trebalo biti gotovo do 2021. godine.

Ministri graditeljstva i prometa Lovro Kuščević i Oleg Butković na konferenciji za medije iznijeli su pojedinosti o Pelješkom mostu.

“To je projekt koji uključuje tri faze. Jedna je sama izgradnja Pelješkog mosta, čijom izgradnjom uspostavljamo teritorijalnu povezanost”, kazao je Butković.

Natječaj za izvođača ide u dva stupnja. Prvi stupanj, koji je pri kraju, je određivanje “sposobnosti” samih ponuđača, a drugi je određivanje same cijene.

“Do lipnja ćemo imati izvođača za Pelješki most, a izgradnja bi trebala krenuti na jesen – ako neće biti žalbi”, kazao je resorni ministar.

Butković je kazao da sredstva za taj projekt planirana u državnom proračunu za ovu godinu iznose 261,8 milijuna kuna, za 2018. se planira 885,39 milijuna kuna, a 2019. 815,9 milijuna kuna, dakle ukupno 1,96 milijardi kuna.

Od ukupnog iznosa prihvatljivih troškova koji su planirani u državnom proračunu, Hrvatska očekuje sufinanciranje od strane Europske komisije u vrijednosti do 85 posto ili 357,2 milijuna eura, rekao je Butković.

Facebook Komentari