Martina Dalić oprala Grmoju i HRT zbog prozivanja njenog supruga oko afere Crosco: Državna tijela su to ocijenila 5+

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić odbacila je prozivke Mostova političkog tajnika Nikole Grmoje za sukob interesa zbog pozicije njezina supruga u Upravi Ine.

Nisam se osjetila osobno prozvanom od gospodina Grmoje. Ponavljam, političke stavove treba temeljiti na činjenicama, a ne na medijskim spekulacijama, aranžiranim i organiziranim prilozima u različitim medijima, rekla je je Dalić komentirajući nastup Grmoje, koji je u HTV-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva” rekao da pozicija njezina supruga u Ini opterećuje rad Vlade, piše HRT.

Grmoja je ustvrdio i kako to treba riješiti, makar micanjem Nike Dalića iz Uprave Ine jer će to inače biti opterećujuće za Vladu. Rekao je i da za Dalića nije dobro što se njegov potpis veže uz aferu Crosco, odnosno izvlačenje oko 40 milijuna dolara iz te Inine tvrtke na račune offshore kompanije.

HRT je objavio da je u posjedu zapisnika sa sjednice Nadzornog odbora Crosca na kojoj je donesena odluka o kupnji Drill Transa za 20 milijuna dolara, te da su odluku potpisali i hrvatski predstavnici Tomislav Thür i Niko Dalić, koji su i dalje istaknuti čelnici Ine.

No, potpredsjednica Vlade na to odgovara da su “konkretnu transakciju, koliko je njoj poznato, propitivala i državna tijela, i da su njihove ocjene bile 5+”. Zato bih rekla da se treba kloniti spekulacija i donošenja odluka samo na temelju određenih priloga bez uvida u činjenice, poručila je Dalić nakon poslovnog ručka s gospodarstvenicima i članovima Američke gospodarske komore.

U povodu istoga priloga ispravak je poslao i njezin suprug, član Uprave INE, Niko Dalić.

Prilikom izrade priloga Dalić je odbio odgovoriti na pitanja našeg novinara. “Netočne su informacije iznesene u emisijama Dnevnik 2 emitiranim dana 9., 10. i 11. veljače 2017. o mom sudjelovanju u akvizicijama tvrtki Rotary Dri/ling i Drill Trans.

Sve odluke vezane uz akviziciju Trans Drilla realizirane su nakon opsežnih dubinskih analiza koje su provele ugledne međunarodne konzultantske tvrtke i temeljem odobrenja koje je dala Uprava INA-e d.d. kao skupština i vlasnik društva Crosco.

Netočno je da sam ja kao član NO društva Crosco odobrio ovu transakciju jer se ona realizirala i mogla realizirati samo odlukom tadašnje Uprave INA-e kao skupštine i vlasnika društva Crosco.

Članovi NO Crosca, uključujući i mene osobno, učinili su ono što je propisano Statutom Crosca te na sjednici NO Crosca održanoj 10. ožujka 2009. zatražili dodatna pojašnjenja, odgodu plaćanja i dali suglasnost Upravi Crosca da pod tim uvjetima uputi prijedlog na konačno odlučivanje tadašnjoj Upravi INA-e d.d. Netočno je da sam kao član NO Crosca odobrio ikakva plaćanja i transfer novca jer u vrijeme kada je Crosco izvršio plaćanje za kupnju Trans Drilla više nisam bio član NO Crosca. Član NO Crosca bio sam od 1. 1. do 31. 3. 2009.”, stoji u ispravku.

Grmoja: Situacija oko Martine Dalić i Ine je opterećujuća okolnost, kao i potpis njenog supruga u Aferi Crosco

Novi problem u Plenkovićevoj vladi: suprug Martine Dalic potpisao sumnjivu transakciju Inine tvrtke Crosco

Panenić u Saboru progovorio o pljački Inine tvrtke Crosca, Štern objasnio, zapravo: Tko je jamio-jamio je

Facebook Komentari