Vlada Republike Hrvatske oštro je osudila napad suzavcem na zagrebački klub u kojemu se održavao LGBT party

Vlada Republike Hrvatske oštro je osudila napad suzavcem na zagrebački klub u kojemu se održavao LGBT party.

”Vlada Republike Hrvatske najoštrije osuđuje jutrošnji incident u zagrebačkom noćnom klubu u Trnju.

Ministarstvo unutarnjih poslova vrši izvide i poduzima ostale zakonom propisane radnje nakon kojih će o motivima i načinu izvršenja izvijestiti javnost.

Vlada Republike Hrvatske odlučno će se suprotstaviti svakom obliku nasilja i govora mržnje, rasne, vjerske i spolne diskriminacije u borbi za jednakost, ljudsko dostojanstvo i sigurnost svih naših građana.

Vlada očekuje da se što prije pronađu počinitelji i utvrdi njihova odgovornost”, toji u priopćenju.

Podsjetimo, na jedan zagrebački klub u kojemu se održavao LGBT party, noćas oko 4 sata bačen je suzavac. U zagrebačkoj policiji za N1 su kazali da su dvije osobe ozlijeđene u ovom napadu koji je počinio nepoznati počinitelj.

I Zagreb Pride je najoštrije osudio današnji napad suzavcem na LGBTIQ party.

Taj čin nasilja iz mržnje rezultirao je s nekoliko ozlijeđenih osoba koje su panično pokušale napustiti klub Super Super navodi Zagreb Pride i zahtijeva od policije da provede brzu i efikasnu istragu te da otkrije i privede pravdi odgovorne za “ovaj gnjusan fizički napad na građane i građanke i poduzme sve adekvatne mjere kojim će osigurati mir, sigurnost i ljudska prava LGBTIQ osobama u Zagrebu i Hrvatskoj”.

Hrvatska demokratska zajednica oštro osuđuje napad suzavcem tijekom LGBT tematske večeri u zagrebačkom klubu Super Super, stoji u priopćenju te stranke.

HDZ osuđuje svaki čin nasilja te svaki oblik govora mržnje i diskriminacije uslijed bilo čije pripadnosti ili orijentacije.
Očekujemo da Ministarstvo unutarnjih poslova što prije pronađe dionike izgreda i utvrdi konkretne motive ovog događaja, priopćio je HDZ.

Facebook Komentari